Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen (0-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 15 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Dordrecht het vrijdag 15 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door R. Mendes, waarmee FC Emmen met 0-1 de leiding nam. In de 76e minuut kreeg K. Veendorp van FC Emmen voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor FC Emmen de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor FC Emmen uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE FC Dordrecht - FC Emmen 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor J. Veldmate FC Emmen
46' Doelpunt FC Emmen Doelpunt R. Mendes met assist van O. El Azzouzi FC Emmen 0-1
62' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Hobbel voor J. Wielzen FC Dordrecht
63' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Schuurman voor M. Suray FC Dordrecht
63' Wissel FC Dordrecht Wissel M. Savastano voor J. van den Avert FC Dordrecht
70' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor K. Veendorp FC Emmen
72' Wissel FC Emmen Wissel A. Toufiqui voor J. Assehnoun FC Emmen
76' Tweede gele kaart FC Emmen Tweede gele kaart voor K. Veendorp FC Emmen
78' Wissel FC Emmen Wissel M. Apau voor R. Kharchouch FC Emmen
79' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Pinas voor Pascu FC Dordrecht
85' Wissel FC Emmen Wissel J. van Kaam voor O. ter Haar Romeny FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - FC Emmen
Opstellingen FC Dordrecht - FC Emmen
De opstellingen van FC Dordrecht en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Michele Santoni
Voorbeschouwing FC Dordrecht - FC Emmen

FC Dordrecht en FC Emmen treffen elkaar in de 35e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Erwin Blank en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en FC Emmen in de Eerste Divisie vond plaats op 10 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Emmen. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is FC Dordrecht favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl FC Emmen slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 11
Winst FC Emmen 7
Gelijkspel 7
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 18e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 1e plaats.