Nabeschouwing FC Dordrecht - NAC Breda (0-3) || Eerste Divisie 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt FC Dordrecht het zaterdag 22 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen NAC Breda. De wedstrijd wordt gespeeld in Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht.

Via de FC Dordrecht - NAC Breda live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Dordrecht - NAC Breda (0-3)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Dordrecht en NAC Breda is onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben geëindigd in een 0-3 overwinning voor NAC Breda. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door E. Banzuzi, waarmee NAC Breda met 0-1 de leiding nam. NAC Breda vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. van der Sande op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 78e minuut volgde een derde treffer van NAC Breda, waarmee J. van der Sande zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Stan Teuben, waardoor NAC Breda dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Dordrecht - NAC Breda 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Dordrecht - NAC Breda teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor R. Kortsmit NAC Breda
34' Gele kaart NAC Breda Gele kaart voor S. de Wijs NAC Breda
46' Doelpunt NAC Breda Doelpunt E. Banzuzi NAC Breda 0-1
58' Wissel FC Dordrecht Wissel M. Savastano voor B. Reemst FC Dordrecht
63' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Wielzen voor J. Pinas FC Dordrecht
67' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. van der Sande met assist van S. de Wijs NAC Breda 0-2
75' Wissel NAC Breda Wissel V. Kotzebue voor E. Banzuzi NAC Breda
78' Doelpunt NAC Breda Doelpunt J. van der Sande met assist van V. Kotzebue NAC Breda 0-3
79' Wissel FC Dordrecht Wissel A. Miceli voor J. van den Avert FC Dordrecht
79' Wissel FC Dordrecht Wissel P. Doesburg voor S. Abali FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting FC Dordrecht - NAC Breda
Opstellingen FC Dordrecht - NAC Breda
De opstellingen van FC Dordrecht en NAC Breda zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Dordrecht gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en NAC Breda zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Voorbeschouwing FC Dordrecht - NAC Breda

FC Dordrecht en NAC Breda treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stan Teuben en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Dordrecht en NAC Breda in de Eerste Divisie vond plaats op 22 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Dordrecht. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is NAC Breda favoriet. 7 keer wist de ploeg van FC Dordrecht te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor FC Dordrecht. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Dordrecht 3
Winst NAC Breda 7
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Dordrecht op een 13e positie staat, terwijl we NAC Breda terugvinden op de 14e plaats.