Nabeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht (5-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Zaterdag 13 november 2021 - 16:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Eindhoven het zaterdag 13 november 2021 om 16:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

Via de FC Eindhoven - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht (5-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door J. Sleegers, waarmee FC Eindhoven met 1-0 de leiding nam. FC Eindhoven vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. van der Sande op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van FC Eindhoven, waarmee M. Amevor zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Eindhoven geen gas terug, waardoor in de 44e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. van der Sande. Na 71 minuten wist FC Dordrecht eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van J. Donkor bracht het de achterstand terug tot 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 91e minuut en kwam op naam te staan van FC Eindhoven speler C. Faber, die daarmee tekende voor de 5-1.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robin Vereijken bij een 5-1 eindstand in het voordeel van FC Eindhoven.

LIVE FC Eindhoven - FC Dordrecht 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Eindhoven - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor M. Peijnenburg FC Eindhoven
14' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. Sleegers met assist van M. Amevor FC Eindhoven 1-0
31' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. van der Sande met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 2-0
37' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt M. Amevor met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 3-0
44' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. van der Sande met assist van J. Sleegers FC Eindhoven 4-0
64' Wissel FC Dordrecht Wissel K. Vermeulen voor A. Miceli FC Dordrecht
64' Wissel FC Dordrecht Wissel E. Biberoglu voor M. Savastano FC Dordrecht
68' Wissel FC Eindhoven Wissel J. Dahlhaus voor B. Racz FC Eindhoven
71' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt J. Donkor met assist van A. El Azzouzi FC Dordrecht 4-1
75' Wissel FC Dordrecht Wissel S. NDiaye voor A. El Azzouzi FC Dordrecht
75' Wissel FC Eindhoven Wissel M. van Rosmalen voor B. De Keersmaecker FC Eindhoven
86' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor J. van der Sande FC Eindhoven
86' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor E. Biberoglu FC Dordrecht
87' Wissel FC Eindhoven Wissel D. de Meij voor J. van der Sande FC Eindhoven
88' Wissel FC Eindhoven Wissel J. Janssen voor M. Peijnenburg FC Eindhoven
88' Wissel FC Eindhoven Wissel C. Faber voor J. Sleegers FC Eindhoven
91' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt C. Faber met assist van J. Dahlhaus FC Eindhoven 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Eindhoven - FC Dordrecht
Opstellingen FC Eindhoven - FC Dordrecht
De opstellingen van FC Eindhoven en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Eindhoven gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Rob Penders
Coach Michele Santoni
Voorbeschouwing FC Eindhoven - FC Dordrecht

FC Eindhoven en FC Dordrecht treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Vereijken en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 5 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is FC Dordrecht favoriet. 15 keer wist de ploeg van FC Eindhoven te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Eindhoven. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Eindhoven 10
Winst FC Dordrecht 15
Gelijkspel 5
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Eindhoven op een 6e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 20e plaats.