Nabeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven (0-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 13 augustus 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Emmen het vrijdag 13 augustus 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Eindhoven. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - FC Eindhoven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en FC Eindhoven is onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk geëindigd in een 0-1 overwinning voor FC Eindhoven. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 79e minuut door J. Dahlhaus, waarmee FC Eindhoven met 0-1 de leiding nam. In de 91e minuut moest J. Hardeveld van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Sander van der Eijk een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest FC Emmen verder met een speler minder.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sander van der Eijk, waardoor FC Eindhoven de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE FC Emmen - FC Eindhoven 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - FC Eindhoven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor B. De Keersmaecker FC Eindhoven
37' Wissel FC Eindhoven Wissel K. Oostenbrink voor B. De Keersmaecker FC Eindhoven
62' Wissel FC Eindhoven Wissel B. Racz voor D. de Meij FC Eindhoven
72' Wissel FC Emmen Wissel R. Mendes voor A. Toufiqui FC Emmen
76' Gele kaart FC Eindhoven Gele kaart voor J. van Son FC Eindhoven
76' Wissel FC Emmen Wissel T. Bijleveld voor J. Vlak FC Emmen
77' Wissel FC Emmen Wissel B. Scholte voor J. Assehnoun FC Emmen
79' Doelpunt FC Eindhoven Doelpunt J. Dahlhaus met assist van V. Vermeulen FC Eindhoven 0-1
82' Wissel FC Eindhoven Wissel J. Janssen voor J. Dahlhaus FC Eindhoven
83' Wissel FC Emmen Wissel A. Luzayadio voor J. Veldmate FC Emmen
83' Wissel FC Emmen Wissel L. Carty voor M. Apau FC Emmen
91' Rode kaart FC Emmen Rode kaart voor J. Hardeveld FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - FC Eindhoven
Opstellingen FC Emmen - FC Eindhoven
De opstellingen van FC Emmen en FC Eindhoven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en FC Eindhoven zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Dick Lukkien
Coach Rob Penders
Voorbeschouwing FC Emmen - FC Eindhoven

FC Emmen en FC Eindhoven treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sander van der Eijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en FC Eindhoven in de Eerste Divisie vond plaats op 12 januari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Eindhoven. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is FC Emmen favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl FC Eindhoven slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 12
Winst FC Eindhoven 7
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 12e positie staat, terwijl we FC Eindhoven terugvinden op de 7e plaats.