Nabeschouwing FC Emmen - Helmond Sport (1-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Dinsdag 1 maart 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Emmen het dinsdag 1 maart 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Helmond Sport (1-2)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en Helmond Sport is onder leiding van scheidsrechter Alex Bos geëindigd in een 1-2 overwinning voor Helmond Sport. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door J. van Landschoot, waarmee Helmond Sport met 0-1 de leiding nam. FC Emmen kwam in de 82e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Araujo, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 94e minuut zette J. van Landschoot zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Helmond Sport de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Alex Bos, waardoor Helmond Sport dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Emmen - Helmond Sport 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt J. van Landschoot Helmond Sport 0-1
46' Wissel FC Emmen Wissel L. Bernadou voor O. ter Haar Romeny FC Emmen
57' Wissel Helmond Sport Wissel A. Bastiaans voor D. Seys Helmond Sport
57' Wissel FC Emmen Wissel A. Luzayadio voor K. Veendorp FC Emmen
57' Wissel FC Emmen Wissel M. Guclu voor J. Vlak FC Emmen
64' Wissel Helmond Sport Wissel A. Van Keilegom voor J. Goselink Helmond Sport
64' Wissel Helmond Sport Wissel S. Vereijken voor T. Beekman Helmond Sport
72' Wissel FC Emmen Wissel A. Toufiqui voor J. Assehnoun FC Emmen
82' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. Araujo met assist van A. Toufiqui FC Emmen 1-1
84' Wissel Helmond Sport Wissel I. Breugelmans voor A. Bastiaans Helmond Sport
94' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt J. van Landschoot met assist van B. Reith Helmond Sport 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Helmond Sport
Opstellingen FC Emmen - Helmond Sport
De opstellingen van FC Emmen en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Helmond Sport zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Sven Swinnen
Voorbeschouwing FC Emmen - Helmond Sport

FC Emmen en Helmond Sport treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Alex Bos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Helmond Sport in de Eerste Divisie vond plaats op 3 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Helmond Sport. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide teams is Helmond Sport favoriet. 12 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor FC Emmen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 6
Winst Helmond Sport 12
Gelijkspel 8
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 2e positie staat, terwijl we Helmond Sport terugvinden op de 20e plaats.