Nabeschouwing FC Emmen - Jong AZ (3-0) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 8 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Emmen het vrijdag 8 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Jong AZ (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom geëindigd in een 3-0 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Emmen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van M. Araujo. FC Emmen vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. ter Haar Romeny op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van FC Emmen, waarmee R. Mendes zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ingmar Oostrom, waardoor FC Emmen dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Emmen - Jong AZ 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt FC Emmen Doelpunt M. Araujo met assist van J. Assehnoun FC Emmen 1-0
31' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor M. Engel Jong AZ
40' Wissel FC Emmen Wissel J. Hardeveld voor L. Burnet FC Emmen
58' Wissel FC Emmen Wissel A. Luzayadio voor J. Veldmate FC Emmen
58' Wissel FC Emmen Wissel L. Bernadou voor K. Veendorp FC Emmen
64' Doelpunt FC Emmen Doelpunt O. ter Haar Romeny met assist van J. Assehnoun FC Emmen 2-0
69' Wissel Jong AZ Wissel B. Franken voor F. De Jong Jong AZ
69' Wissel Jong AZ Wissel F. Gemmel voor M. Engel Jong AZ
69' Wissel Jong AZ Wissel J. Addai voor R. Kewal Jong AZ
80' Doelpunt FC Emmen Doelpunt R. Mendes met assist van L. Bernadou FC Emmen 3-0
82' Wissel Jong AZ Wissel V. Pavlidis voor T. Velthuis Jong AZ
82' Wissel FC Emmen Wissel M. Guclu voor R. Kharchouch FC Emmen
82' Wissel FC Emmen Wissel A. Toufiqui voor O. ter Haar Romeny FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Jong AZ
Opstellingen FC Emmen - Jong AZ
De opstellingen van FC Emmen en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Maarten Martens
Voorbeschouwing FC Emmen - Jong AZ

FC Emmen en Jong AZ treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ingmar Oostrom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Jong AZ in de Eerste Divisie vond plaats op 22 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Jong AZ favoriet. 2 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Emmen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 0
Winst Jong AZ 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 1e positie staat, terwijl we Jong AZ terugvinden op de 12e plaats.