Nabeschouwing FC Emmen - Telstar (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Zondag 27 maart 2022 - 16:45 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt FC Emmen het zondag 27 maart 2022 om 16:45 uur in eigen huis op tegen Telstar. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Telstar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Telstar (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen FC Emmen en Telstar is onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Emmen. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door R. Mendes, waarmee FC Emmen met 1-0 de leiding nam. Telstar kwam in de 45e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van G. Plet, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette J. Vlak zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Emmen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sam Dröge, waardoor FC Emmen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Emmen - Telstar 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Telstar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Telstar Gele kaart voor R. Wolters Telstar
36' Doelpunt FC Emmen Doelpunt R. Mendes met assist van K. Veendorp FC Emmen 1-0
45' Doelpunt Telstar Doelpunt G. Plet met assist van O. Kokcu Telstar 1-1
46' Wissel FC Emmen Wissel J. Hardeveld voor L. Burnet FC Emmen
49' Doelpunt FC Emmen Doelpunt J. Vlak met assist van R. Mendes FC Emmen 2-1
60' Wissel Telstar Wissel Giovanni voor S. van Doorm Telstar
61' Wissel Telstar Wissel D. Blackson voor R. Wolters Telstar
61' Wissel Telstar Wissel C. Dijkstra voor O. Kokcu Telstar
80' Wissel FC Emmen Wissel A. Toufiqui voor J. Assehnoun FC Emmen
83' Wissel Telstar Wissel G. van Velzen voor Y. Zakir Telstar
84' Wissel Telstar Wissel J. Kruiver voor S. Vandermeulen Telstar
87' Wissel FC Emmen Wissel P. van Ooijen voor O. ter Haar Romeny FC Emmen
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Telstar
Opstellingen FC Emmen - Telstar
De opstellingen van FC Emmen en Telstar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Telstar zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Andries Jonker
Voorbeschouwing FC Emmen - Telstar

FC Emmen en Telstar treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sam Dröge en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Telstar in de Eerste Divisie vond plaats op 6 augustus 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide ploegen is FC Emmen favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Telstar slechts 9 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 10
Winst Telstar 9
Gelijkspel 8
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 1e positie staat, terwijl we Telstar terugvinden op de 17e plaats.