Nabeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 17 januari 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong Ajax het maandag 17 januari 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 24e minuut door C. Rasmussen, waarmee Jong Ajax met 1-0 de leiding nam. FC Den Bosch kwam in de 72e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. van Bakel, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut zette A. Martha zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong Ajax de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jesse Rozendal, waardoor Jong Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Jong Ajax - FC Den Bosch 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt C. Rasmussen met assist van A. van Axel Dongen Jong Ajax 1-0
46' Wissel Jong Ajax Wissel S. Hansen voor A. van Axel Dongen Jong Ajax
61' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor K. Hlynsson Jong Ajax
61' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor S. van der Heijden FC Den Bosch
62' Wissel FC Den Bosch Wissel K. Felida voor D. Halilovic FC Den Bosch
63' Wissel FC Den Bosch Wissel N. de Groot voor M. van Beijnen FC Den Bosch
63' Wissel FC Den Bosch Wissel S. van Bakel voor J. Cijntje FC Den Bosch
72' Doelpunt FC Den Bosch Doelpunt S. van Bakel met assist van S. Ahannach FC Den Bosch 1-1
74' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Musampa Nordin Jong Ajax
78' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor J. Hornkamp FC Den Bosch
78' Wissel Jong Ajax Wissel G. Yah voor K. Fitz-Jim Jong Ajax
78' Wissel Jong Ajax Wissel A. Salah-Eddine voor Y. Baas Jong Ajax
79' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor N. Unuvar Jong Ajax
80' Gele kaart FC Den Bosch Gele kaart voor T. van Grunsven FC Den Bosch
82' Wissel Jong Ajax Wissel J. Banel voor N. Unuvar Jong Ajax
85' Wissel FC Den Bosch Wissel V. van den Bogert voor R. Mulders FC Den Bosch
86' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt A. Martha met assist van J. Banel Jong Ajax 2-1
91' Wissel FC Den Bosch Wissel P. Stiers voor T. van Grunsven FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - FC Den Bosch
Opstellingen Jong Ajax - FC Den Bosch
De opstellingen van Jong Ajax en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Den Bosch zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Jong Ajax - FC Den Bosch

Jong Ajax en FC Den Bosch treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 20 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 17 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl FC Den Bosch slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 8
Winst FC Den Bosch 4
Gelijkspel 5
Totaal 17

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 5e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 12e plaats.