Nabeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport (0-1) || Eerste Divisie 2022/2023

Vrijdag 7 oktober 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong Ajax het vrijdag 7 oktober 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Helmond Sport. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Helmond Sport live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Helmond Sport is onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben geëindigd in een 0-1 overwinning voor Helmond Sport. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Helmond Sport kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van E. Lieftink. In het restant van de wedstrijd was het met name Jong Ajax dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Helmond Sport.

LIVE Jong Ajax - Helmond Sport 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Helmond Sport teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Helmond Sport Doelpunt E. Lieftink met assist van P. van Ooijen Helmond Sport 0-1
23' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor M. Chacon Helmond Sport
46' Wissel Helmond Sport Wissel H. Lorentzen voor P. van Ooijen Helmond Sport
46' Wissel Jong Ajax Wissel M. Milovanovic voor Y. Baas Jong Ajax
49' Wissel Helmond Sport Wissel G. Bosiers voor E. Maddy Helmond Sport
62' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor J. Banel Jong Ajax
62' Wissel Jong Ajax Wissel D. Jermoumi voor S. Cliff Robbie Vos Jong Ajax
75' Wissel Jong Ajax Wissel Giovanni voor C. Rasmussen Jong Ajax
81' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor O. Aertssen Jong Ajax
82' Wissel Helmond Sport Wissel M. Scholten voor E. Lieftink Helmond Sport
82' Wissel Helmond Sport Wissel D. Mistrafovic voor M. Kaars Helmond Sport
84' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor D. Mistrafovic Helmond Sport
93' Gele kaart Helmond Sport Gele kaart voor B. van Vlerken Helmond Sport
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Helmond Sport
Opstellingen Jong Ajax - Helmond Sport
De opstellingen van Jong Ajax en Helmond Sport zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Helmond Sport zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Jong Ajax - Helmond Sport

Jong Ajax en Helmond Sport treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stan Teuben en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong Ajax en Helmond Sport in de Eerste Divisie vond plaats op 20 december 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Jong Ajax favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Helmond Sport slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Jong Ajax 9
Winst Helmond Sport 3
Gelijkspel 6
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong Ajax op een 11e positie staat, terwijl we Helmond Sport terugvinden op de 18e plaats.