Nabeschouwing Jong AZ - Almere City (3-2) || Eerste Divisie 2022/2023

Maandag 22 augustus 2022 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2022/2023 neemt Jong AZ het maandag 22 augustus 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Almere City. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Almere City live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Almere City (3-2)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en Almere City is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 3-2 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door I. Griffith, waarmee Jong AZ met 1-0 de leiding nam. Jong AZ vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Dekker op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Jong AZ, waarmee F. De Jong zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed J. Hilterman iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Almere City werd verkleind tot 3-1. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Almere City dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat T. Poll de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesse Rozendal bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Jong AZ.

Wedstrijdstatistieken Jong AZ - Almere City
Goals
3
2
Balbezit
45%
55%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
16
19
Schoten op doel
10
7
Aanvallen
126
141
Gevaarlijke aanvallen
83
74
Passes
386
460
Overtredingen
7
15
Buitenspel
2
1
Corners
6
8
Wissels
3
5
LIVE Jong AZ - Almere City 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Almere City teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Doelpunt Jong AZ Doelpunt I. Griffith met assist van Z. Buurmeester Jong AZ 1-0
28' Doelpunt Jong AZ Doelpunt M. Dekker met assist van P. Koopmeiners Jong AZ 2-0
46' Wissel Almere City Wissel T. Receveur voor M. Esajas Almere City
54' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor W. Goes Jong AZ
58' Gele kaart Almere City Gele kaart voor H. Akujobi Almere City
61' Wissel Jong AZ Wissel D. Reverson voor Y. Barasi Jong AZ
61' Wissel Jong AZ Wissel L. Schouten voor P. Koopmeiners Jong AZ
61' Wissel Almere City Wissel Pascu voor B. Van Hoeven Almere City
61' Wissel Almere City Wissel T. Poll voor L. Duijvestijn Almere City
70' Wissel Almere City Wissel A. Limbombe voor L. Kromah Almere City
72' Doelpunt Jong AZ Doelpunt F. De Jong met assist van Z. Buurmeester Jong AZ 3-0
75' Doelpunt Almere City Doelpunt J. Hilterman met assist van Pascu Almere City 3-1
81' Wissel Almere City Wissel T. Wildeboer voor S. Resink Almere City
82' Gele kaart Almere City Gele kaart voor M. Royo Almere City
83' Gele kaart Almere City Gele kaart voor T. Poll Almere City
85' Wissel Jong AZ Wissel J. Addai voor S. Allouch Jong AZ
93' Doelpunt Almere City Doelpunt T. Poll met assist van A. Limbombe Almere City 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Almere City
Opstellingen Jong AZ - Almere City
De opstellingen van Jong AZ en Almere City zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Almere City zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Maarten Martens
Wissels Jong AZ
# Speler Pos.
16 Daniel Deen K
15 Sem Dekkers V
12 Loek Postma V
14 Finn Stam V
20 Nick Twisk M
18 Lewis Schouten M
19 Damienus Reverson M
21 Ernest Poku A
22 Ricuenio Kewal A
17 Jayden Addai A
Formatie 4-2-3-1
Coach Alex Pastoor
Voorbeschouwing Jong AZ - Almere City

Jong AZ en Almere City treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Almere City in de Eerste Divisie vond plaats op 6 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Almere City favoriet. 6 keer wist de ploeg van Jong AZ te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Jong AZ. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Jong AZ 4
Winst Almere City 6
Gelijkspel 0
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 5e positie staat, terwijl we Almere City terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Jong AZ - Almere City Opstelling Jong AZ Opstelling Almere City Live Jong AZ - Almere City Live Jong AZ - Almere City kijken Jong AZ - Almere City kijken Live Jong AZ - Almere City stream Jong AZ - Almere City Fox Sports Nabeschouwing Jong AZ - Almere City Uitslag Jong AZ - Almere City Statistieken Jong AZ - Almere City Eerste Divisie 2022/2023 Jong AZ - Almere City wedden Jong AZ - Almere City gokken Jong AZ - Almere City Unibet