Nabeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht (2-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 1 oktober 2021 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong AZ het vrijdag 1 oktober 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Dordrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - FC Dordrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht (2-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en FC Dordrecht is onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos geëindigd in een 2-1 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. Y. Barasi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Jong AZ vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Dordrecht kwam in de 37e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Meijer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 81e minuut zette J. Duin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong AZ de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Martijn Vos, waardoor Jong AZ dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Jong AZ - FC Dordrecht
Goals
2
1
Balbezit
61%
39%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
15
4
Schoten op doel
8
2
Aanvallen
81
65
Gevaarlijke aanvallen
68
46
Passes
601
385
Overtredingen
10
13
Buitenspel
8
0
Corners
5
1
Wissels
2
4
LIVE Jong AZ - FC Dordrecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - FC Dordrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
7' Penalty Jong AZ Penalty Y. Barasi Jong AZ 1-0
33' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor L. Bossin FC Dordrecht
37' Doelpunt FC Dordrecht Doelpunt S. Meijer met assist van Pascu FC Dordrecht 1-1
46' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Hobbel voor N. Baggerman FC Dordrecht
56' Wissel FC Dordrecht Wissel A. Miceli voor A. El Azzouzi FC Dordrecht
64' Wissel Jong AZ Wissel I. Griffith voor T. Oosting Jong AZ
78' Wissel FC Dordrecht Wissel M. Suray voor B. Vliet FC Dordrecht
81' Doelpunt Jong AZ Doelpunt J. Duin met assist van I. Griffith Jong AZ 2-1
83' Wissel FC Dordrecht Wissel J. Wielzen voor N. Agrafiotis FC Dordrecht
88' Wissel Jong AZ Wissel F. De Jong voor Y. Barasi Jong AZ
95' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Jacobs Jong AZ
95' Gele kaart FC Dordrecht Gele kaart voor S. NDiaye FC Dordrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - FC Dordrecht
Opstellingen Jong AZ - FC Dordrecht
De opstellingen van Jong AZ en FC Dordrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en FC Dordrecht zal beginnen in een 4-3-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Maarten Martens
Wissels Jong AZ
# Speler Pos.
16 Daniel Deen K
15 Quinten Dekkers V
14 Sem Dirks V
12 Fons Gemmel V
18 Bram Franken M
17 Fedde De Jong M
19 Ricuenio Kewal A
20 Iman Griffith A
Formatie 4-3-2-1
Coach Michele Santoni
Wissels FC Dordrecht
# Speler Pos.
31 Joey Koorevaar K
12 Jurian Hobbel V
17 Emir Biberoğlu M
4 Alessio Miceli M
28 Daniël van Vianen M
18 Jerailly Wielzen A
20 Mathis Suray A
Voorbeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht

Jong AZ en FC Dordrecht treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martijn Vos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en FC Dordrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 12 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is FC Dordrecht favoriet. 3 keer wist de ploeg van Jong AZ te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Jong AZ. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Jong AZ 2
Winst FC Dordrecht 3
Gelijkspel 3
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 4e positie staat, terwijl we FC Dordrecht terugvinden op de 19e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Jong AZ - FC Dordrecht Opstelling Jong AZ Opstelling FC Dordrecht Live Jong AZ - FC Dordrecht Live Jong AZ - FC Dordrecht kijken Jong AZ - FC Dordrecht kijken Live Jong AZ - FC Dordrecht stream Jong AZ - FC Dordrecht Fox Sports Nabeschouwing Jong AZ - FC Dordrecht Uitslag Jong AZ - FC Dordrecht Statistieken Jong AZ - FC Dordrecht Eerste Divisie 2021/2022 Jong AZ - FC Dordrecht wedden Jong AZ - FC Dordrecht gokken Jong AZ - FC Dordrecht Unibet