Nabeschouwing Jong AZ - Jong Ajax (1-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 18 oktober 2021 - 20:00 uur



In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong AZ het maandag 18 oktober 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Jong Ajax (1-1)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen Jong AZ en Jong Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 38e minuut door E. Poku, waarmee Jong AZ met 1-0 de leiding nam. In de 71e minuut moest Y. Barasi van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jesse Rozendal een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Jong AZ verder met een speler minder. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. De Waal namens Jong Ajax in de 73e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Jong AZ - Jong Ajax
Goals
1
1
Balbezit
36%
64%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
3
0
Schoten totaal
9
15
Schoten op doel
5
6
Aanvallen
99
151
Gevaarlijke aanvallen
59
105
Passes
371
647
Overtredingen
6
8
Corners
2
7
Wissels
3
4
LIVE Jong AZ - Jong Ajax 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
37' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor J. Jacobs Jong AZ
38' Doelpunt Jong AZ Doelpunt E. Poku met assist van T. Oosting Jong AZ 1-0
46' Wissel Jong Ajax Wissel D. Warmerdam voor A. Salah-Eddine Jong Ajax
63' Wissel Jong AZ Wissel S. Dirks voor T. Oosting Jong AZ
63' Wissel Jong AZ Wissel F. De Jong voor E. Poku Jong AZ
63' Wissel Jong Ajax Wissel S. Hansen voor A. Martha Jong Ajax
64' Wissel Jong Ajax Wissel M. De Waal voor Danilo Jong Ajax
71' Rode kaart Jong AZ Rode kaart voor Y. Barasi Jong AZ
73' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt M. De Waal met assist van Y. Baas Jong Ajax 1-1
75' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor H. Evjen Jong AZ
82' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor T. Velthuis Jong AZ
83' Wissel Jong Ajax Wissel Giovanni voor N. Musampa Nordin Jong Ajax
84' Wissel Jong AZ Wissel I. Griffith voor M. Taabouni Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Jong Ajax
Opstellingen Jong AZ - Jong Ajax
De opstellingen van Jong AZ en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Jong Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Maarten Martens
Wissels Jong AZ
# Speler Pos.
12 Jordi van Stappershoef K
13 Fons Gemmel V
20 Jorn Berkhout V
15 Sem Dirks V
17 Fedde De Jong M
14 Bram Franken M
18 Richard Sedláček M
19 Ricuenio Kewal A
19 Iman Griffith A
Formatie 4-3-3
Coach Johnny Heitinga
Voorbeschouwing Jong AZ - Jong Ajax

Jong AZ en Jong Ajax treffen elkaar in de 10e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 15 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong AZ. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide ploegen is Jong AZ favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Jong Ajax slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Jong AZ 4
Winst Jong Ajax 2
Gelijkspel 2
Totaal 8

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 5e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Jong AZ - Jong Ajax Opstelling Jong AZ Opstelling Jong Ajax Live Jong AZ - Jong Ajax Live Jong AZ - Jong Ajax kijken Jong AZ - Jong Ajax kijken Live Jong AZ - Jong Ajax stream Jong AZ - Jong Ajax Fox Sports Nabeschouwing Jong AZ - Jong Ajax Uitslag Jong AZ - Jong Ajax Statistieken Jong AZ - Jong Ajax Eerste Divisie 2021/2022 Jong AZ - Jong Ajax wedden Jong AZ - Jong Ajax gokken Jong AZ - Jong Ajax Unibet