Nabeschouwing Jong AZ - Roda JC (0-1) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 4 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong AZ het maandag 4 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Roda JC. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer.

Via de Jong AZ - Roda JC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong AZ - Roda JC (0-1)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong AZ en Roda JC is onder leiding van scheidsrechter Clay Ruperti geëindigd in een 0-1 overwinning voor Roda JC. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Z. Buurmeester zette Roda JC Kerkrade op een 0-1 voorsprong in de 78e minuut van de wedstrijd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Roda JC uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Jong AZ - Roda JC 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong AZ - Roda JC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor F. Gemmel Jong AZ
46' Wissel Jong AZ Wissel S. Allouch voor M. Taabouni Jong AZ
46' Wissel Jong AZ Wissel R. Lathouwers voor F. Gemmel Jong AZ
64' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Amissi voor X. Emmers Roda JC Kerkrade
64' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Van Den Berg voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
70' Wissel Jong AZ Wissel R. Kewal voor M. Meerdink Jong AZ
70' Wissel Jong AZ Wissel N. Koster voor E. Poku Jong AZ
72' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor R. Kewal Jong AZ
74' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel S. Marzo voor P. Van Anholt Roda JC Kerkrade
78' Eigen doelpunt Roda JC Kerkrade Eigen doelpunt Z. Buurmeester Roda JC Kerkrade 0-1
83' Wissel Jong AZ Wissel R. Daal voor F. De Jong Jong AZ
84' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor D. Vente Roda JC Kerkrade
84' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
92' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor N. Koster Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong AZ - Roda JC
Opstellingen Jong AZ - Roda JC
De opstellingen van Jong AZ en Roda JC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roda JC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Maarten Martens
Coach Jurgen Streppel
Voorbeschouwing Jong AZ - Roda JC

Jong AZ en Roda JC treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clay Ruperti en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Roda JC in de Eerste Divisie vond plaats op 19 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Roda JC favoriet. 2 keer wist de ploeg van Jong AZ te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Jong AZ. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong AZ 1
Winst Roda JC 2
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong AZ op een 12e positie staat, terwijl we Roda JC terugvinden op de 5e plaats.