Nabeschouwing Jong PSV - De Graafschap (2-3) || Eerste Divisie 2021/2022

Maandag 6 december 2021 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Jong PSV het maandag 6 december 2021 om 20:00 uur in eigen huis op tegen De Graafschap. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Via de Jong PSV - De Graafschap live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong PSV - De Graafschap (2-3)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong PSV en De Graafschap is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 2-3 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door F. Leysen, waarmee Jong PSV met 1-0 de leiding nam. Een ongelukkig eigen doelpunt van I. Saibari zorgde ervoor dat De Graafschap op 1-1 kwam te staan in de 47e minuut. In de 68e minuut zette S. Colyn zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Jong PSV de leiding in de wedstrijd nam.

Na 76 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat J. Opoku de 2-2 maakte voor De Graafschap. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk De Graafschap dat in de 94e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Van Heertum de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jesse Rozendal bij een 2-3 eindstand in het voordeel van De Graafschap.

LIVE Jong PSV - De Graafschap 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong PSV - De Graafschap teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Jong PSV Doelpunt F. Leysen met assist van S. Colyn Jong PSV 1-0
43' Gele kaart De Graafschap Gele kaart voor P. Brittijn De Graafschap
47' Eigen doelpunt De Graafschap Eigen doelpunt I. Saibari De Graafschap 1-1
46' Wissel Jong PSV Wissel R. Ledezma voor J. Antonisse Jong PSV
57' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor N. Markelo Jong PSV
57' Wissel De Graafschap Wissel J. Van Heertum voor P. Brittijn De Graafschap
68' Doelpunt Jong PSV Doelpunt S. Colyn met assist van I. Saibari Jong PSV 2-1
69' Wissel Jong PSV Wissel Y. Bahadir voor F. Leysen Jong PSV
73' Wissel Jong PSV Wissel E. Matuta voor M. Tielemans Jong PSV
73' Wissel Jong PSV Wissel N. Thomas voor S. Colyn Jong PSV
73' Wissel De Graafschap Wissel D. Gravenberch voor G. Korte De Graafschap
76' Doelpunt De Graafschap Doelpunt J. Opoku De Graafschap 2-2
82' Wissel De Graafschap Wissel D. Haen voor H. Acheffay De Graafschap
86' Wissel Jong PSV Wissel M. Nassoh voor D. Sealy Jong PSV
93' Gele kaart Jong PSV Gele kaart voor N. Thomas Jong PSV
94' Doelpunt De Graafschap Doelpunt J. Van Heertum met assist van T. van de Pavert De Graafschap 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting Jong PSV - De Graafschap
Opstellingen Jong PSV - De Graafschap
De opstellingen van Jong PSV en De Graafschap zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong PSV gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en De Graafschap zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Ruud van Nistelrooy
Coach Reinier Robbemond
Voorbeschouwing Jong PSV - De Graafschap

Jong PSV en De Graafschap treffen elkaar in de 18e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Jong PSV en De Graafschap in de Eerste Divisie vond plaats op 19 april 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor De Graafschap. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is De Graafschap favoriet. 8 keer wist de ploeg van Jong PSV te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Jong PSV. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Jong PSV 3
Winst De Graafschap 8
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Jong PSV op een 13e positie staat, terwijl we De Graafschap terugvinden op de 5e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.