Nabeschouwing Roda JC - Jong Ajax (2-2) || Eerste Divisie 2021/2022

Vrijdag 8 april 2022 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2021/2022 neemt Roda JC het vrijdag 8 april 2022 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong Ajax (2-2)

De Eerste Divisie 2021/2022 wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door N. Unuvar, waarmee Jong Ajax met 0-1 de leiding nam. Roda JC Kerkrade kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. Pflucke, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette D. Vente zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Roda JC Kerkrade de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Hlynsson de 2-2 maakte voor Jong Ajax.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Roda JC - Jong Ajax 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt N. Unuvar met assist van M. Ihattaren Jong Ajax 0-1
18' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor R. Jensen Roda JC Kerkrade
28' Gele kaart Jong Ajax Gele kaart voor R. Hillen Jong Ajax
43' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt P. Pflucke met assist van D. Vente Roda JC Kerkrade 1-1
46' Wissel Jong Ajax Wissel A. Martha voor M. Ihattaren Jong Ajax
46' Wissel Jong Ajax Wissel P. Delgado voor C. Rasmussen Jong Ajax
48' Gele kaart Roda JC Kerkrade Gele kaart voor R. Klaasen Roda JC Kerkrade
53' Doelpunt Roda JC Kerkrade Doelpunt D. Vente met assist van A. Absalem Roda JC Kerkrade 2-1
59' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt K. Hlynsson met assist van K. Fitz-Jim Jong Ajax 2-2
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Van Den Berg voor R. Jensen Roda JC Kerkrade
63' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel D. Muringen voor R. Klaasen Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel N. Vossebelt voor B. Bouchouari Roda JC Kerkrade
77' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel M. Amissi voor B. Limbombe Roda JC Kerkrade
87' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel J. Mpie voor X. Emmers Roda JC Kerkrade
87' Wissel Jong Ajax Wissel G. Yah voor K. Fitz-Jim Jong Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong Ajax
Opstellingen Roda JC - Jong Ajax
De opstellingen van Roda JC en Jong Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Jong Ajax zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Jurgen Streppel
Formatie 4-1-4-1
Coach Johnny Heitinga
Voorbeschouwing Roda JC - Jong Ajax

Roda JC en Jong Ajax treffen elkaar in de 34e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robin Gansner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Jong Ajax in de Eerste Divisie vond plaats op 22 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Ajax. Op basis van de afgelopen 9 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Roda JC als Jong Ajax wisten 3 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 3 keer in een gelijkspel.

Winst Roda JC 3
Winst Jong Ajax 3
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 5e positie staat, terwijl we Jong Ajax terugvinden op de 6e plaats.