Nabeschouwing De Graafschap - FC Den Bosch (2-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 23 februari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt De Graafschap het vrijdag 23 februari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Den Bosch. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion De Vijverberg in Doetinchem.

Via de De Graafschap - FC Den Bosch live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing De Graafschap - FC Den Bosch (2-0)

Het Eerste Divisie duel tussen De Graafschap en FC Den Bosch is onder leiding van scheidsrechter Jesse Rozendal geëindigd in een 2-0 overwinning voor De Graafschap. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Jeffry Fortes, waarmee De Graafschap met 1-0 de leiding nam. De Graafschap vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mimoun Mahi op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor De Graafschap.

LIVE De Graafschap - FC Den Bosch 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd De Graafschap - FC Den Bosch teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Jeffry Fortes De Graafschap 1-0
69' Wissel De Graafschap Wissel David Flakus Bosilj voor Giovanni Büttner De Graafschap
69' Wissel De Graafschap Wissel Mimoun Mahi voor Simon Colyn De Graafschap
73' Doelpunt De Graafschap Doelpunt Mimoun Mahi met assist van Jeffry Fortes De Graafschap 2-0
73' Wissel FC Den Bosch Wissel Tomas Kalinauskas voor Salah Oulad MHand FC Den Bosch
73' Wissel FC Den Bosch Wissel Sebastiaan van Bakel voor Vieiri Kotzebue FC Den Bosch
78' Wissel FC Den Bosch Wissel Yannick Keijser voor Shalva Ogbaidze FC Den Bosch
79' Wissel FC Den Bosch Wissel Luke Mbete voor Stan Maas FC Den Bosch
81' Wissel De Graafschap Wissel Devin Haen  voor Tristan van Gilst De Graafschap
81' Wissel De Graafschap Wissel Blnd Hassan voor Ralf Seuntjens De Graafschap
87' Wissel FC Den Bosch Wissel Mees Laros voor Nick de Groot FC Den Bosch
Video hoogtepunten en samenvatting De Graafschap - FC Den Bosch
Opstellingen De Graafschap - FC Den Bosch
De opstellingen van De Graafschap en FC Den Bosch zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat De Graafschap gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Den Bosch zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing De Graafschap - FC Den Bosch

De Graafschap en FC Den Bosch treffen elkaar in de 27e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesse Rozendal en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen De Graafschap en FC Den Bosch in de Eerste Divisie vond plaats op 15 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor De Graafschap. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is De Graafschap favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl FC Den Bosch slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst De Graafschap 13
Winst FC Den Bosch 6
Gelijkspel 6
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel De Graafschap op een 6e positie staat, terwijl we FC Den Bosch terugvinden op de 18e plaats.