Nabeschouwing Jong Ajax - Jong AZ (1-4) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 10 mei 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Jong Ajax het vrijdag 10 mei 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Jong Ajax - Jong AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Jong Ajax - Jong AZ (1-4)

Het Eerste Divisie duel tussen Jong Ajax en Jong AZ is onder leiding van scheidsrechter Nick Smit geëindigd in een 1-4 overwinning voor Jong AZ. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Finn Stam , waarmee Jong AZ met 0-1 de leiding nam. Jong AZ vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Ricuenio Kewal op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut volgde een derde treffer van Jong AZ, waarmee Jurre van Aken zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 70 minuten deed J. Banel iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Jong Ajax werd verkleind tot 1-3. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 83e minuut wist Damienus Reverson namens Jong AZ de eindstand op het scorebord te zetten: 1-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Nick Smit en eindigde de wedstrijd dus met een 1-4 stand in het voordeel van Jong AZ.

LIVE Jong Ajax - Jong AZ 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Jong Ajax - Jong AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Gele kaart Jong AZ Gele kaart voor Jurre van Aken Jong AZ
32' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Finn Stam  met assist van Dave Kwakman Jong AZ 0-1
43' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Ricuenio Kewal met assist van Jurre van Aken Jong AZ 0-2
46' Wissel Jong AZ Wissel Tom Kerssens voor Dave Kwakman Jong AZ
52' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Jurre van Aken met assist van Job Kalisvaart Jong AZ 0-3
61' Wissel Jong Ajax Wissel Luca Messori voor Y. Boerhout Jong Ajax
61' Wissel Jong Ajax Wissel E. Ünüvar voor J. Rijkhoff Jong Ajax
68' Wissel Jong Ajax Wissel Sean Steur voor R. Chahid Jong Ajax
70' Doelpunt Jong Ajax Doelpunt J. Banel met assist van Kian Fitz-Jim Jong Ajax 1-3
71' Wissel Jong AZ Wissel Nick Koster voor Job Kalisvaart Jong AZ
71' Wissel Jong AZ Wissel Misha Engel voor Sem Dekkers Jong AZ
83' Wissel Jong AZ Wissel Ilias Splinter voor Ro-Zangelo Daal Jong AZ
83' Doelpunt Jong AZ Doelpunt Damienus Reverson Jong AZ 1-4
91' Wissel Jong Ajax Wissel Don-Delaiah Cassidy Sigayro ONiel voor R. Speksnijder Jong Ajax
91' Wissel Jong AZ Wissel Arouna Kabba voor Hobie Verhulst  Jong AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Jong Ajax - Jong AZ
Opstellingen Jong Ajax - Jong AZ
De opstellingen van Jong Ajax en Jong AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Jong Ajax gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Jong AZ zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.