Nabeschouwing Roda JC - Jong Utrecht (0-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 26 januari 2024 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Roda JC het vrijdag 26 januari 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Jong Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade.

Via de Roda JC - Jong Utrecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roda JC - Jong Utrecht (0-0)

De Eerste Divisie 2023/2024 wedstrijd tussen Roda JC en Jong Utrecht geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Pas in de tweede helft vond het eerste opmerkelijke moment in de wedstrijd plaats. Roda JC Kerkrade kreeg in de 65e minuut een strafschop toegekend, die door Enrique Peña Zauner werd genomen en gemist. Hierdoor bleef de stand onveranderd op 0-0 staan. Het was Roda JC dat gedurende de wedstrijd het meeste balbezit had en van daaruit probeerde om iets te creëren. Veruit de meeste mogelijkheden waren voor Roda JC, dat genoeg kansen kreeg om tot een goal te komen. Ondanks alle kansen wilde het echter maar niet lukken om de bal in het doel te krijgen, waardoor de stand onveranderd bleef terwijl het einde van de wedstrijd steeds meer naderde.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Michael Eijgelsheim niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-0 eindstand.

LIVE Roda JC - Jong Utrecht 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roda JC - Jong Utrecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Gele kaart Jong Utrecht Gele kaart voor Nazjir Held Jong Utrecht
46' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Vaclav Sejk voor Maximilian Schmid Roda JC Kerkrade
62' Wissel Jong Utrecht Wissel Tijn den Boggende voor Jesse van de Haar Jong Utrecht
62' Wissel Jong Utrecht Wissel Lynden Edhart voor Adrian Blake Jong Utrecht
65' Penalty gemist Roda JC Kerkrade Penalty gemist Enrique Peña Zauner Enrique Peña Zauner Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Metehan Güçlü voor Lennerd Daneels Roda JC Kerkrade
71' Wissel Roda JC Kerkrade Wissel Arjen Van Der Heide voor Sami Ouaissa Roda JC Kerkrade
74' Wissel Jong Utrecht Wissel Nordin Bukala voor Gibson Yah Jong Utrecht
74' Wissel Jong Utrecht Wissel Rafik el Arguioui voor Sil van der Wegen Jong Utrecht
88' Wissel Jong Utrecht Wissel Björn Hardley voor Mees Akkerman Jong Utrecht
Video hoogtepunten en samenvatting Roda JC - Jong Utrecht
Opstellingen Roda JC - Jong Utrecht
De opstellingen van Roda JC en Jong Utrecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roda JC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Jong Utrecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Bas Sibum
Coach Ivar van Dinteren
Voorbeschouwing Roda JC - Jong Utrecht

Roda JC en Jong Utrecht treffen elkaar in de 23e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michael Eijgelsheim en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roda JC en Jong Utrecht in de Eerste Divisie vond plaats op 1 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Jong Utrecht. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide ploegen is Roda JC favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Jong Utrecht slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Roda JC 7
Winst Jong Utrecht 4
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Roda JC op een 2e positie staat, terwijl we Jong Utrecht terugvinden op de 17e plaats.