Nabeschouwing Willem II - FC Emmen (3-0) || Eerste Divisie 2023/2024

Vrijdag 1 december 2023 - 20:00 uur

In de Eerste Divisie 2023/2024 neemt Willem II het vrijdag 1 december 2023 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Emmen. De wedstrijd wordt gespeeld in Koning Willem II Stadion in Tilburg.

Via de Willem II - FC Emmen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Willem II - FC Emmen (3-0)

Het Eerste Divisie duel tussen Willem II en FC Emmen is onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben geëindigd in een 3-0 overwinning voor Willem II. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door Jeredy Hilterman, waarmee Willem II met 1-0 de leiding nam. Willem II vergrootte in de 80e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jeremy Bokila op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Desley Ubbink dacht na 80 minuten te scoren voor Willem II, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 3-0 eindigde in een overwinning voor Willem II.

LIVE Willem II - FC Emmen 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Willem II - FC Emmen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

36' Gele kaart Willem II Gele kaart voor Jesse Bosch Willem II
50' Doelpunt Willem II Doelpunt Jeredy Hilterman met assist van Nick Doodeman Willem II 1-0
58' Wissel FC Emmen Wissel Lucas Bernadou voor Jorrit Smeets FC Emmen
70' Wissel FC Emmen Wissel Ben Scholte voor Ahmed El Messaoudi FC Emmen
70' Wissel FC Emmen Wissel Joey Konings voor Piotr Parzyszek FC Emmen
76' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor Jeff Hardeveld FC Emmen
78' Wissel Willem II Wissel Michael de Leeuw voor Thijs Oosting Willem II
78' Wissel Willem II Wissel Jeremy Bokila voor Jeredy Hilterman Willem II
80' Doelpunt Willem II Doelpunt Jeremy Bokila Willem II 2-0
80' Doelpunt Willem II Doelpunt Desley Ubbink Willem II
84' Wissel Willem II Wissel Jeremy Bokila voor Niels van Berkel Willem II 3-0
85' Wissel Willem II Wissel Max Svensson voor Nick Doodeman Willem II
86' Wissel FC Emmen Wissel Dennis Vos voor Rui Mendes FC Emmen
88' Wissel Willem II Wissel Amine Lachkar voor Jesse Bosch Willem II
Video hoogtepunten en samenvatting Willem II - FC Emmen
Opstellingen Willem II - FC Emmen
De opstellingen van Willem II en FC Emmen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Willem II gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en FC Emmen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Peter Maes
Coach Fred Grim
Voorbeschouwing Willem II - FC Emmen

Willem II en FC Emmen treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eerste Divisie van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stan Teuben en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Willem II en FC Emmen in de Eerste Divisie vond plaats op 18 april 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Willem II. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Willem II favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl FC Emmen slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Willem II 3
Winst FC Emmen 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Willem II op een 1e positie staat, terwijl we FC Emmen terugvinden op de 3e plaats.