Nabeschouwing Schotland - Noorwegen (3-3) || EK Kwalificatie 2024

Zondag 19 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Schotland het zondag 19 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Hampden Park in Glasgow.

Via de Schotland - Noorwegen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schotland - Noorwegen (3-3)

De EK Kwalificatie 2024 wedstrijd tussen Schotland en Noorwegen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Norway kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Aron Dønnum. Een benutte penalty van John McGinn in de 13e minuut zorgde er even later voor dat Scotland weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 20e minuut zette Jørgen Strand Larsen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Norway de leiding in de wedstrijd nam.

Na 33 minuten was het Leo Østigård die de bal in eigen doel werkte, waardoor Scotland op 2-2 kwam te staan. Scotland leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 59 minuten op voorsprong na een goal van Stuart Armstrong: 3-2. Uiteindelijk viel dan alsnog de gelijkmaker voor Norway. In de 86e minuut was het Mohamed Elyounoussi die belangrijk was voor de ploeg door de 3-3 te maken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Horațiu Mircea Feșnic bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Schotland - Noorwegen 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schotland - Noorwegen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Norway Doelpunt Aron Dønnum met assist van Jørgen Strand Larsen Norway 0-1
10' Gele kaart Norway Gele kaart voor Kristoffer Ajer Norway
13' Penalty Scotland Penalty John McGinn Scotland 1-1
20' Doelpunt Norway Doelpunt Jørgen Strand Larsen met assist van Julian Ryerson Norway 1-2
33' Eigen doelpunt Scotland Eigen doelpunt Leo Østigård Kenny McLean Scotland 2-2
45' Gele kaart Norway Gele kaart voor Patrick Berg Norway
58' Gele kaart Norway Gele kaart voor Sander Berge Norway
59' Doelpunt Scotland Doelpunt Stuart Armstrong met assist van John McGinn Scotland 3-2
60' Wissel Norway Wissel Mohamed Elyounoussi voor Fredrik Aursnes Norway
60' Wissel Norway Wissel Kristian Thorstvedt voor Aron Dønnum Norway
70' Wissel Scotland Wissel Ryan Christie voor Stuart Armstrong Scotland
70' Wissel Scotland Wissel Lyndon Dykes voor Jacob Brown Scotland
70' Wissel Scotland Wissel Lewis Ferguson voor Kenny McLean Scotland
79' Gele kaart Scotland Gele kaart voor Scott McKenna Scotland
79' Wissel Scotland Wissel Ryan Jack voor John McGinn Scotland
86' Doelpunt Norway Doelpunt Mohamed Elyounoussi met assist van Julian Ryerson Norway 3-3
89' Wissel Scotland Wissel Lawrence Shankland voor Callum McGregor Scotland
89' Wissel Norway Wissel Marcus Pedersen voor Oscar Bobb Norway
Video hoogtepunten en samenvatting Schotland - Noorwegen
Opstellingen Schotland - Noorwegen
De opstellingen van Schotland en Noorwegen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schotland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Noorwegen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.