Nabeschouwing Tsjechië - Moldavië (3-0) || EK Kwalificatie 2024

Maandag 20 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Tsjechië het maandag 20 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Moldavië. De wedstrijd wordt gespeeld in Andrův stadion in Olomouc.

Via de Tsjechië - Moldavië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Tsjechië - Moldavië (3-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Tsjechië en Moldavië is onder leiding van scheidsrechter Sandro Schärer geëindigd in een 3-0 overwinning voor Tsjechië. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door David Doudera, waarmee Czech Republic met 1-0 de leiding nam. In de 55e minuut kreeg Vladyslav Baboglo van Moldova voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Moldova de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Czech Republic via een goal van Tomas Chory in de 72e minuut verder uit naar een stand van 2-0. In de 92e minuut scoorde Czech Republic via Vasil Kusej, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 3-0 eindigde in een overwinning voor Tsjechië.

LIVE Tsjechië - Moldavië 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Tsjechië - Moldavië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Czech Republic Doelpunt David Doudera met assist van Tomas Chory Czech Republic 1-0
24' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Ioan-Calin Revenco Moldova
30' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Mihail Caimacov Moldova
45' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Veaceslav Posmac Moldova
46' Wissel Moldova Wissel Vitalie Damaşcan voor Nichita Moțpan Moldova
46' Wissel Moldova Wissel Maxim Cojocaru voor Ioan-Calin Revenco Moldova
47' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Vladyslav Baboglo Moldova
55' Tweede gele kaart Moldova Tweede gele kaart voor Vladyslav Baboglo Moldova
58' Wissel Czech Republic Wissel Vasil Kusej voor Adam Hlozek Czech Republic
58' Wissel Czech Republic Wissel Alex Kral voor Michal Sadilek Czech Republic
59' Wissel Moldova Wissel Mihail Platica voor Mihail Caimacov Moldova
65' Wissel Moldova Wissel Serafim Cojocari voor Ion Nicolaescu  Moldova
72' Doelpunt Czech Republic Doelpunt Tomas Chory met assist van Vasil Kusej Czech Republic 2-0
77' Wissel Czech Republic Wissel Ondrej Lingr voor Lukas Provod Czech Republic
78' Wissel Moldova Wissel Victor Stînă voor Vadim Rață  Moldova
86' Wissel Czech Republic Wissel Mojmir Chytil voor Tomas Chory Czech Republic
92' Doelpunt Czech Republic Doelpunt Vasil Kusej Czech Republic
91' Gele kaart Czech Republic Gele kaart voor Victor Stînă Czech Republic
90' Gele kaart Moldova Gele kaart voor Tomas Soucek  Moldova 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Tsjechië - Moldavië
Opstellingen Tsjechië - Moldavië
De opstellingen van Tsjechië en Moldavië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Tsjechië gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Moldavië zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Jaroslav Šilhavý
Formatie 5-4-1
Coach Sergiu Cleşcenco
Voorbeschouwing Tsjechië - Moldavië

Tsjechië en Moldavië spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sandro Schärer en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Tsjechië en Moldavië in de EK Kwalificatie vond plaats op 27 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Tsjechië 0
Winst Moldavië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Tsjechië op een 2e positie staat, terwijl we Moldavië terugvinden op de 4e plaats.