Nabeschouwing Wales - Polen (0-0) (4-5 na strafschoppen) || EK Kwalificatie 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Wales het dinsdag 26 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Polen. De wedstrijd wordt gespeeld in Cardiff City Stadium in Cardiff.

Via de Wales - Polen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wales - Polen (0-0) (4-5 na strafschoppen)

Het EK Kwalificatie duel tussen Wales en Polen is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een overwinning voor Polen. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Polen het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-5 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor Chris Mepham van Wales. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 121e minuut het veld moest verlaten. Qua balbezit waren Wales en Polen gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Wales, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-5 score in het voordeel van Polen, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Wales - Polen 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wales - Polen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

50' Gele kaart Poland Gele kaart voor Jakub Piotrowski Poland
55' Gele kaart Wales Gele kaart voor J. James Wales
70' Wissel Wales Wissel Daniel James voor Brennan Johnson Wales
72' Gele kaart Poland Gele kaart voor Nicola Zalewski Poland
80' Wissel Poland Wissel Krzysztof Piatek voor Karol Świderski Poland
80' Wissel Poland Wissel Bartosz Salamon voor Jan Bednarek Poland
84' Wissel Wales Wissel David Brooks voor Connor Roberts Wales
98' Gele kaart Wales Gele kaart voor Chris Mepham Wales
101' Wissel Poland Wissel Sebastian Szymanski voor Piotr Zieliński Poland
105' Wissel Poland Wissel Taras Romanczuk voor Jakub Piotrowski Poland
112' Wissel Wales Wissel Nathan Broadhead voor David Brooks Wales
121' Tweede gele kaart Wales Tweede gele kaart voor Chris Mepham Wales
1' Penalty gescoord in shootout Poland Penalty gescoord in shootout Robert Lewandowski  Poland 0-1
2' Penalty gescoord in shootout Wales Penalty gescoord in shootout Ben Davies  Wales 1-1
3' Penalty gescoord in shootout Poland Penalty gescoord in shootout Sebastian Szymanski Poland 1-2
4' Penalty gescoord in shootout Wales Penalty gescoord in shootout Kieffer Moore Wales 2-2
5' Penalty gescoord in shootout Poland Penalty gescoord in shootout Harry Wilson Poland 3-2
6' Penalty gescoord in shootout Wales Penalty gescoord in shootout Przemyslaw Frankowski Wales 3-3
7' Penalty gescoord in shootout Poland Penalty gescoord in shootout Nicola Zalewski Poland 3-4
8' Penalty gescoord in shootout Wales Penalty gescoord in shootout Neco Williams Wales 4-4
9' Penalty gescoord in shootout Poland Penalty gescoord in shootout Krzysztof Piatek Poland 4-5
10' Penalty gemist in shootout Wales Penalty gemist in shootout Daniel James Wales 4-5
Video hoogtepunten en samenvatting Wales - Polen
Opstellingen Wales - Polen
De opstellingen van Wales en Polen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wales gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Polen zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.