Nabeschouwing Ajax - FC Twente (2-0) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Vrijdag 22 maart 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt Ajax het vrijdag 22 maart 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de Ajax - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Twente (2-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en FC Twente is geëindigd in een 2-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 63e minuut door V. Lewerissa, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. van den Bighelaar op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Ajax.

LIVE Ajax - FC Twente 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

63' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Lewerissa Ajax W 1-0
69' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax W 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Twente
Opstellingen Ajax - FC Twente
De opstellingen van Ajax en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - FC Twente

Ajax en FC Twente treffen elkaar in de 5e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Twente in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 30 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 2
Winst FC Twente 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 1e plaats.