Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - Ajax (2-2) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Vrijdag 7 december 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt Alkmaar Vrouwen het vrijdag 7 december 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark AFC '34 in Alkmaar.

Via de Alkmaar Vrouwen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - Ajax (2-2)

De Eredivisie Vrouwen 2018/2019 wedstrijd tussen Alkmaar Vrouwen en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen met een 2-2 score.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door M. van den Bighelaar, waarmee Ajax W met 0-1 de leiding nam. Ajax W vergrootte in de 73e minuut de voorsprong nadat het via een goal van V. Lewerissa op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 91e minuut wist VV Alkmaar W de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via S. Kets.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor VV Alkmaar W nadat A. Knol in de 93e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Alkmaar Vrouwen - Ajax 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Alkmaar Vrouwen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

71' Doelpunt Ajax W Doelpunt M. van den Bighelaar Ajax W 0-1
73' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Lewerissa Ajax W 0-2
91' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt S. Kets VV Alkmaar W 1-2
93' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt A. Knol VV Alkmaar W 2-2
Video hoogtepunten en samenvatting Alkmaar Vrouwen - Ajax
Opstellingen Alkmaar Vrouwen - Ajax

Voorbeschouwing Alkmaar Vrouwen - Ajax

Alkmaar Vrouwen en Ajax treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen Alkmaar Vrouwen en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 30 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 1 keer wist de ploeg van Alkmaar Vrouwen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Alkmaar Vrouwen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Alkmaar Vrouwen 0
Winst Ajax 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Alkmaar Vrouwen op een 5e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 4e plaats.