Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (5-1) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Vrijdag 7 december 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt FC Twente het vrijdag 7 december 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag.

Via de FC Twente - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (5-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en ADO Den Haag is geëindigd in een 5-1 overwinning voor FC Twente.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van S. Folkertsma. FC Twente W vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Smits op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee J. Smits zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 61 minuten deed R. Speelman iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van ADO Den Haag W werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 69e minuut nadat J. Smits namens FC Twente W de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 77e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente W speler J. Smits, die daarmee tekende voor de 5-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 5-1 stand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - ADO Den Haag 5-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt FC Twente W Doelpunt S. Folkertsma FC Twente W 1-0
14' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 2-0
48' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 3-0
61' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt R. Speelman ADO Den Haag W 3-1
69' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 4-1
77' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 5-1
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - ADO Den Haag
Opstellingen FC Twente - ADO Den Haag

Voorbeschouwing FC Twente - ADO Den Haag

FC Twente en ADO Den Haag treffen elkaar in de 13e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en ADO Den Haag in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 28 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor ADO Den Haag. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel FC Twente als ADO Den Haag wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst FC Twente 1
Winst ADO Den Haag 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 2e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 3e plaats.