Nabeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen (4-2) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Dinsdag 11 december 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt FC Twente het dinsdag 11 december 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen.

Via de FC Twente - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen (4-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en Alkmaar Vrouwen is geëindigd in een 4-2 overwinning voor FC Twente.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door J. Smits, waarmee FC Twente W met 1-0 de leiding nam. FC Twente W vergrootte in de 41e minuut de voorsprong nadat het via een goal van L. Wilms op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee A. van Weerden zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 64 minuten deed S. Kets iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van VV Alkmaar W werd verkleind tot 3-1. In de 72e minuut kwam VV Alkmaar W weer dichterbij, nadat S. Kets de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 92e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente W speler J. Smits, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 4-2 eindstand in het voordeel van FC Twente.

LIVE FC Twente - Alkmaar Vrouwen 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 1-0
41' Doelpunt FC Twente W Doelpunt L. Wilms FC Twente W 2-0
57' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. van Weerden FC Twente W 3-0
64' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt S. Kets VV Alkmaar W 3-1
72' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt S. Kets VV Alkmaar W 3-2
92' Doelpunt FC Twente W Doelpunt J. Smits FC Twente W 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen FC Twente - Alkmaar Vrouwen

Voorbeschouwing FC Twente - Alkmaar Vrouwen

FC Twente en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 14e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en Alkmaar Vrouwen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 12 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Alkmaar Vrouwen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 1
Winst Alkmaar Vrouwen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 2e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 5e plaats.