Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (4-2) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Vrijdag 14 september 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt PEC Zwolle het vrijdag 14 september 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (4-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en FC Twente is geëindigd in een 4-2 overwinning voor PEC Zwolle.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 7 minuten. B. Roof maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee PEC Zwolle W vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Een benutte penalty van M. Moorrees in de 13e minuut zorgde er even later voor dat FC Twente W weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 36e minuut zette S. Folkertsma zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Twente W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. Theunissen de 2-2 maakte voor PEC Zwolle W. PEC Zwolle W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 82 minuten op voorsprong na een goal van M. Asbroek: 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 86e minuut en kwam op naam te staan van PEC Zwolle W speler B. Roof, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 4-2 eindstand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE PEC Zwolle - FC Twente 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Penalty PEC Zwolle W Penalty B. Roof PEC Zwolle W 1-0
13' Penalty FC Twente W Penalty M. Moorrees FC Twente W 1-1
36' Doelpunt FC Twente W Doelpunt S. Folkertsma FC Twente W 1-2
65' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt B. Theunissen PEC Zwolle W 2-2
82' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt M. Asbroek PEC Zwolle W 3-2
86' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt B. Roof PEC Zwolle W 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Twente
Opstellingen PEC Zwolle - FC Twente

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle en FC Twente treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Twente in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 18 mei 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel PEC Zwolle als FC Twente wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 1
Winst FC Twente 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 7e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 4e plaats.