Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-5) || Eredivisie Vrouwen 2018/2019

Vrijdag 26 oktober 2018 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2018/2019 neemt SC Heerenveen het vrijdag 26 oktober 2018 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Alkmaar Vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Via de SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen (3-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen is geëindigd in een 3-5 overwinning voor Alkmaar Vrouwen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door N. van den Heuvel, waarmee SC Heerenveen W met 1-0 de leiding nam. VV Alkmaar W kwam in de 19e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Kenton, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut zette T. Hoekstra zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee SC Heerenveen W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 61 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat S. van der Plas de 2-2 maakte voor VV Alkmaar W. VV Alkmaar W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 82 minuten op voorsprong na een goal van J. Lommen: 2-3. In de 84e minuut was het Y. Derks van VV Alkmaar W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Het volgende doelpunt van VV Alkmaar W viel in de 88e minuut en betekende de 2-5. Het doelpunt kwam op naam van C. Kenton. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door SC Heerenveen W. Het was T. Hoekstra die in de 93e minuut de stand op 3-5 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter bij een 3-5 eindstand in het voordeel van Alkmaar Vrouwen.

LIVE SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen 3-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt N. van den Heuvel SC Heerenveen W 1-0
19' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt C. Kenton VV Alkmaar W 1-1
46' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt T. Hoekstra SC Heerenveen W 2-1
61' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt S. van der Plas VV Alkmaar W 2-2
82' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt J. Lommen VV Alkmaar W 2-3
84' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt Y. Derks VV Alkmaar W 2-4
88' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt C. Kenton VV Alkmaar W 2-5
93' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt T. Hoekstra SC Heerenveen W 3-5
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen
Opstellingen SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen

Voorbeschouwing SC Heerenveen - Alkmaar Vrouwen

SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

Het is voor het eerst dat SC Heerenveen en Alkmaar Vrouwen elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst SC Heerenveen 0
Winst Alkmaar Vrouwen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 5e positie staat, terwijl we Alkmaar Vrouwen terugvinden op de 8e plaats.