Nabeschouwing Ajax - FC Twente (1-2) || Eredivisie Vrouwen 2020/2021

Zondag 9 mei 2021 - 14:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2020/2021 neemt Ajax het zondag 9 mei 2021 om 14:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst (Amsterdam-Duivendrecht) in Amsterdam.

Via de Ajax - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - FC Twente (1-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Mike de Bruijn geëindigd in een 1-2 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door F. Kalma, waarmee FC Twente W met 0-1 de leiding nam. FC Twente W vergrootte in de 32e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Stolze op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 34e minuut wist Ajax W de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via E. Bakker. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Ajax W kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mike de Bruijn, waardoor FC Twente dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Ajax - FC Twente 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Wissel Ajax W Wissel S. van Diemen voor L. Bakker Ajax W
14' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van R. Jansen FC Twente W 0-1
22' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor S. van der Gragt Ajax W
32' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze FC Twente W 0-2
34' Doelpunt Ajax W Doelpunt E. Bakker met assist van S. van Diemen Ajax W 1-2
53' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor S. van Diemen Ajax W
68' Wissel FC Twente W Wissel B. Jansen voor A. Stolze FC Twente W
75' Wissel Ajax W Wissel Q. Sabajo voor N. Tromp Ajax W
75' Wissel Ajax W Wissel V. Lewerissa voor C. Dijkstra Ajax W
79' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor M. Olislagers FC Twente W
83' Wissel Ajax W Wissel L. Voňková voor C. Grant Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - FC Twente
Opstellingen Ajax - FC Twente
De opstellingen van Ajax en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - FC Twente

Ajax en FC Twente treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2020/2021. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mike de Bruijn en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en FC Twente in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 22 november 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl FC Twente slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 5
Winst FC Twente 3
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 3e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 1e plaats.