Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (2-1) || Eredivisie Vrouwen

Vrijdag 24 september 2021 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen neemt Ajax het vrijdag 24 september 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark De Toekomst in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (2-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Ajax en SC Heerenveen is onder leiding van scheidsrechter Fijke Hoogendijk geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door C. Grant, waarmee Ajax W met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen W kwam in de 78e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van R. van der Veen, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 90e minuut zette E. Bakker zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax W de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Fijke Hoogendijk, waardoor Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Ajax - SC Heerenveen
Goals
2
1
Balbezit
65%
35%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
17
8
Schoten op doel
10
5
Aanvallen
134
93
Gevaarlijke aanvallen
92
34
Corners
4
4
Wissels
2
3
LIVE Ajax - SC Heerenveen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
50' Doelpunt Ajax W Doelpunt C. Grant met assist van N. Noordam Ajax W 1-0
63' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. van Dijk voor E. Kerkhof SC Heerenveen W
64' Wissel SC Heerenveen W Wissel N. Nijstad voor M. Bormans SC Heerenveen W
73' Wissel Ajax W Wissel T. Hoekstra voor R. Leuchter Ajax W
77' Wissel SC Heerenveen W Wissel F. Meijer voor Z. van de Ven SC Heerenveen W
78' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt R. van der Veen SC Heerenveen W 1-1
84' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor K. de Sanders Ajax W
87' Wissel Ajax W Wissel E. Bakker voor M. van den Bighelaar Ajax W
90' Doelpunt Ajax W Doelpunt E. Bakker Ajax W 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Ajax - SC Heerenveen

Ajax en SC Heerenveen treffen elkaar in de 4e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fijke Hoogendijk en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 5 maart 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl SC Heerenveen slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Ajax 5
Winst SC Heerenveen 0
Gelijkspel 4
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 3e positie staat, terwijl we SC Heerenveen terugvinden op de 5e plaats.

Tags
Ajax - SC Heerenveen Opstelling Ajax Opstelling SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen Live Ajax - SC Heerenveen kijken Ajax - SC Heerenveen kijken Live Ajax - SC Heerenveen stream Ajax - SC Heerenveen Fox Sports Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen Uitslag Ajax - SC Heerenveen Statistieken Ajax - SC Heerenveen Eredivisie Vrouwen 2021/2022 Ajax - SC Heerenveen wedden Ajax - SC Heerenveen gokken Ajax - SC Heerenveen Unibet