Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - FC Twente (1-5) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Vrijdag 19 november 2021 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt Alkmaar Vrouwen het vrijdag 19 november 2021 om 19:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark AFC '34 in Alkmaar.

Via de Alkmaar Vrouwen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Alkmaar Vrouwen - FC Twente (1-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Alkmaar Vrouwen en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Vivian Peeters geëindigd in een 1-5 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Twente W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 1e minuut, dankzij een goal van F. Kalma. FC Twente W vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. van Dooren op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee S. Giesen zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 46e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van K. van Dooren. Na 83 minuten wist VV Alkmaar W eindelijk iets terug te doen. Via een doelpunt van E. Henschen bracht het de achterstand terug tot 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 90e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente W speler R. Jansen, die daarmee tekende voor de 1-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Vivian Peeters bij een 1-5 eindstand in het voordeel van FC Twente.

LIVE Alkmaar Vrouwen - FC Twente 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Alkmaar Vrouwen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma FC Twente W 0-1
11' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren FC Twente W 0-2
26' Doelpunt FC Twente W Doelpunt S. Giesen met assist van M. Olislagers FC Twente W 0-3
46' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren FC Twente W 0-4
46' Wissel FC Twente W Wissel E. Peddemors voor S. Giesen FC Twente W
62' Wissel FC Twente W Wissel D. Ypema voor K. van Es FC Twente W
62' Wissel FC Twente W Wissel J. Teulings voor A. Stolze FC Twente W
66' Gele kaart VV Alkmaar W Gele kaart voor E. Henschen VV Alkmaar W
68' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor D. van Domselaar FC Twente W
77' Wissel VV Alkmaar W Wissel K. Coady voor A. Tuin VV Alkmaar W
77' Wissel VV Alkmaar W Wissel M. Robichon voor J. Roosjen VV Alkmaar W
77' Wissel FC Twente W Wissel L. de Keijzer voor B. Jansen FC Twente W
83' Doelpunt VV Alkmaar W Doelpunt E. Henschen met assist van M. Stoop VV Alkmaar W 1-4
90' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Jansen met assist van F. Kalma FC Twente W 1-5
91' Wissel FC Twente W Wissel S. Kroezen voor K. van Dooren FC Twente W
Video hoogtepunten en samenvatting Alkmaar Vrouwen - FC Twente
Opstellingen Alkmaar Vrouwen - FC Twente
De opstellingen van Alkmaar Vrouwen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.