Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (4-4) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Zondag 5 december 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt FC Twente het zondag 5 december 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag.

Via de FC Twente - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - ADO Den Haag (4-4)

De Eredivisie Vrouwen 2021/2022 wedstrijd tussen FC Twente en ADO Den Haag geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 2-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 10 minuten. F. Kalma maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Twente W vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. ADO Den Haag W kwam in de 15e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Amani, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 26e minuut zette L. Rijsbergen zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee ADO Den Haag W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 35 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Peddemors de 2-2 maakte voor FC Twente W. FC Twente W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 58 minuten op voorsprong na een goal van K. van Dooren: 3-2. In de 61e minuut was het F. Kalma van FC Twente W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan ADO Den Haag W om te scoren. In de 73e minuut zette K. Nelemans de stand op 4-3 in het voordeel van ADO Den Haag W. Laat in de wedstrijd volgde dan alsnog de bevrijdende gelijkmaker van ADO Den Haag W in de 89e minuut. Het doelpunt kwam op naam te staan van L. Rijsbergen en daarmee werd score in de wedstrijd 4-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Douwe Pals bij een 4-4 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE FC Twente - ADO Den Haag 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Penalty FC Twente W Penalty F. Kalma FC Twente W 1-0
15' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt J. Amani ADO Den Haag W 1-1
26' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt L. Rijsbergen ADO Den Haag W 1-2
35' Doelpunt FC Twente W Doelpunt E. Peddemors FC Twente W 2-2
45' Gele kaart ADO Den Haag W Gele kaart voor J. Ravensbergen ADO Den Haag W
58' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren met assist van W. Kaptein FC Twente W 3-2
61' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van M. Olislagers FC Twente W 4-2
62' Wissel FC Twente W Wissel S. Giesen voor D. Ypema FC Twente W
73' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt K. Nelemans ADO Den Haag W 4-3
73' Wissel FC Twente W Wissel J. Teulings voor A. Stolze FC Twente W
73' Wissel FC Twente W Wissel N. van Schoonhoven voor E. Peddemors FC Twente W
77' Gele kaart FC Twente W Gele kaart voor M. Olislagers FC Twente W
78' Wissel ADO Den Haag W Wissel L. van Oosten voor J. van Belen ADO Den Haag W
85' Wissel ADO Den Haag W Wissel W. Balfoort voor P. Raaijmakers ADO Den Haag W
89' Doelpunt ADO Den Haag W Doelpunt L. Rijsbergen met assist van K. van de Westeringh ADO Den Haag W 4-4
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - ADO Den Haag
Opstellingen FC Twente - ADO Den Haag
De opstellingen van FC Twente en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - ADO Den Haag

FC Twente en ADO Den Haag treffen elkaar in de 12e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Douwe Pals en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en ADO Den Haag in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 17 oktober 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl ADO Den Haag slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst FC Twente 7
Winst ADO Den Haag 2
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 6e plaats.