In de Eredivisie Vrouwen neemt FC Twente het zondag 23 januari 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd wordt gespeeld in in .

Via de FC Twente - PSV live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PSV (3-1)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en PSV is onder leiding van scheidsrechter Shona Shukrula geëindigd in een 3-1 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 43e minuut door F. Kalma, waarmee FC Twente W met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van D. van Lunteren in de 68e minuut zorgde er even later voor dat PSV W weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 69e minuut zette A. Stolze zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Twente W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 73 minuten werd de voorsprong voor FC Twente W vergroot nadat F. Kalma de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor FC Twente.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - PSV
Goals
3
1
Balbezit
56%
44%
Schoten totaal
16
3
Schoten op doel
9
1
Aanvallen
141
89
Gevaarlijke aanvallen
91
46
Overtredingen
7
7
Buitenspel
4
3
Corners
6
5
Wissels
0
4
LIVE FC Twente - PSV 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PSV teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
43' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van A. Stolze FC Twente W 1-0
64' Wissel PSV W Wissel A. Thestrup voor M. Bross PSV W
64' Wissel PSV W Wissel J. Verheijen voor A. Harrison PSV W
68' Penalty PSV W Penalty D. van Lunteren PSV W 1-1
69' Doelpunt FC Twente W Doelpunt A. Stolze met assist van W. Kaptein FC Twente W 2-1
73' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van K. van Dooren FC Twente W 3-1
77' Wissel PSV W Wissel Z. Hulswit voor A. Rodríguez PSV W
84' Wissel PSV W Wissel Letícia Moreno voor J. Kuijpers PSV W
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PSV
Opstellingen FC Twente - PSV
De opstellingen van FC Twente en PSV zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing FC Twente - PSV

FC Twente en PSV treffen elkaar in de 16e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Shona Shukrula en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en PSV in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 26 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PSV. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl PSV slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 7
Winst PSV 4
Gelijkspel 2
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 2e positie staat, terwijl we PSV terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
FC Twente - PSV Opstelling FC Twente Opstelling PSV Live FC Twente - PSV Live FC Twente - PSV kijken FC Twente - PSV kijken Live FC Twente - PSV stream FC Twente - PSV Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - PSV Uitslag FC Twente - PSV Statistieken FC Twente - PSV Eredivisie Vrouwen 2021/2022 FC Twente - PSV wedden FC Twente - PSV gokken FC Twente - PSV Unibet