Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (1-3) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Zondag 31 oktober 2021 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt PEC Zwolle het zondag 31 oktober 2021 om 12:15 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Ajax (1-3)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Roy Jannssen geëindigd in een 1-3 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van V. Pelova. PEC Zwolle W kwam in de 43e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. van Olst, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette R. Leuchter zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax W de leiding in de wedstrijd nam.

Na 66 minuten werd de voorsprong voor Ajax W vergroot nadat R. Leuchter de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Ajax.

LIVE PEC Zwolle - Ajax 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Ajax W Doelpunt V. Pelova met assist van N. Noordam Ajax W 0-1
43' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt M. van Olst PEC Zwolle W 1-1
44' Wissel Ajax W Wissel R. Leuchter voor M. van den Bighelaar Ajax W
46' Wissel PEC Zwolle W Wissel P. Hindriksen voor J. Walk PEC Zwolle W
61' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter met assist van N. Noordam Ajax W 1-2
63' Wissel PEC Zwolle W Wissel E. Maatman voor A. Banarsie PEC Zwolle W
66' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter met assist van C. Grant Ajax W 1-3
82' Wissel Ajax W Wissel T. Hoekstra voor N. Tromp Ajax W
83' Wissel PEC Zwolle W Wissel A. Nassette voor C. Tiemens PEC Zwolle W
83' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Speelman voor M. van Olst PEC Zwolle W
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Ajax
Opstellingen PEC Zwolle - Ajax
De opstellingen van PEC Zwolle en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Ajax

PEC Zwolle en Ajax treffen elkaar in de 8e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Roy Jannssen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 14 maart 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 12 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 8 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor PEC Zwolle. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PEC Zwolle 2
Winst Ajax 8
Totaal 12

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 2e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 4e plaats.