Nabeschouwing PSV - Ajax (1-2) || Eredivisie Vrouwen 2021/2022

Maandag 28 februari 2022 - 19:30 uur

PSV - Ajax

In de Eredivisie Vrouwen 2021/2022 neemt PSV het maandag 28 februari 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportcomplex De Herdgang in Eindhoven.

Via de PSV - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Ajax (1-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PSV en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Luc Tissingh geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 51e minuut door A. Thestrup, waarmee PSV W met 1-0 de leiding nam. Ajax W kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Spitse, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 73e minuut zette R. Leuchter zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax W de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luc Tissingh, waardoor Ajax dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE PSV - Ajax 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Gele kaart PSV W Gele kaart voor D. van Lunteren PSV W
51' Doelpunt PSV W Doelpunt A. Thestrup met assist van M. Bross PSV W 1-0
70' Doelpunt Ajax W Doelpunt S. Spitse Ajax W 1-1
71' Wissel Ajax W Wissel T. Hoekstra voor C. Grant Ajax W
73' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter met assist van T. Hoekstra Ajax W 1-2
74' Wissel PSV W Wissel J. Kuijpers voor M. Bross PSV W
83' Gele kaart Ajax W Gele kaart voor J. van de Velde Ajax W
84' Wissel PSV W Wissel J. Verheijen voor J. Biesmans PSV W
84' Wissel PSV W Wissel S. Martina voor D. van Lunteren PSV W
85' Wissel PSV W Wissel Letícia Moreno voor E. Brugts PSV W
90' Wissel Ajax W Wissel K. de Sanders voor T. Hoekstra Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Ajax
Opstellingen PSV - Ajax
De opstellingen van PSV en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing PSV - Ajax

PSV en Ajax treffen elkaar in de 17e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Luc Tissingh en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Ajax in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 7 keer wist de ploeg van PSV te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor PSV. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PSV 4
Winst Ajax 7
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 3e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.