Nabeschouwing Telstar W - Ajax (2-7) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Dinsdag 25 oktober 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt Telstar W het dinsdag 25 oktober 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in BUKO Stadion in Velsen.

Via de Telstar W - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Telstar W - Ajax (2-7)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen Telstar W en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Thomas Groenendijk geëindigd in een 2-7 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-6 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Ajax W kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van R. Leuchter. Ajax W vergrootte in de 4e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Grant op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 14e minuut volgde een derde treffer van Ajax W, waarmee R. Leuchter zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 16 minuten deed D. Bruinenberg iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Telstar W werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 26e minuut nadat T. Hoekstra namens Ajax W de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 29e minuut was het R. Leuchter van Ajax W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Het volgende doelpunt van Ajax W viel in de 32e minuut en betekende de 1-6. Het doelpunt kwam op naam van N. Noordam. In de 48e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door T. Hoekstra van Ajax W die daarmee tekende voor de 1-7. In de 67e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens Telstar W had S. Hassani het laatste woord door de 2-7 eindstand op het bord te zetten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Thomas Groenendijk en eindigde de wedstrijd dus met een 2-7 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Telstar W - Ajax 2-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Telstar W - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter met assist van T. Hoekstra Ajax W 0-1
4' Doelpunt Ajax W Doelpunt C. Grant met assist van I. Kardinaal Ajax W 0-2
14' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter met assist van T. Hoekstra Ajax W 0-3
16' Doelpunt Telstar W Doelpunt D. Bruinenberg met assist van F. Prins Telstar W 1-3
26' Doelpunt Ajax W Doelpunt T. Hoekstra met assist van R. Leuchter Ajax W 1-4
29' Doelpunt Ajax W Doelpunt R. Leuchter Ajax W 1-5
32' Doelpunt Ajax W Doelpunt N. Noordam met assist van N. Tromp Ajax W 1-6
46' Wissel Ajax W Wissel Q. Sabajo voor R. Leuchter Ajax W
48' Doelpunt Ajax W Doelpunt T. Hoekstra met assist van C. Grant Ajax W 1-7
54' Wissel Telstar W Wissel I. Gomez voor A. van der Vlist Telstar W
62' Wissel Ajax W Wissel M. Munsterman voor R. van der Veen Ajax W
62' Wissel Ajax W Wissel R. van Gool voor C. Grant Ajax W
67' Doelpunt Telstar W Doelpunt S. Hassani met assist van F. Prins Telstar W 2-7
67' Wissel Telstar W Wissel L. Vis voor S. van Zelst Telstar W
82' Wissel Ajax W Wissel M. Keijzer voor A. Weerden Ajax W
84' Wissel Telstar W Wissel B. Duivenvoorde voor S. Hassani Telstar W
85' Wissel Ajax W Wissel E. Kruize voor N. Tromp Ajax W
Video hoogtepunten en samenvatting Telstar W - Ajax
Opstellingen Telstar W - Ajax
De opstellingen van Telstar W en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing Telstar W - Ajax

Telstar W en Ajax treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Thomas Groenendijk en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Telstar W en Ajax elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Winst Telstar W 0
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Telstar W op een 11e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 3e plaats.