Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W (1-7) || Eredivisie Vrouwen 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 16:30 uur



In de Eredivisie Vrouwen 2023/2024 neemt PEC Zwolle het zaterdag 11 mei 2024 om 16:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard W. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W (1-7)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard W is onder leiding van scheidsrechter Remon Tulen geëindigd in een 1-7 overwinning voor Fortuna Sittard W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 36e minuut van de eerste helft van de wedstrijd kreeg K. Pruim van PEC Zwolle W via een penalty de kans om zijn team van 11 meter op voorsprong te schieten. Hij wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de stand 0-0 bleef. De eerste goal viel in de eerste helft, na 38 minuten was het A. Tuin die Fortuna Sittard W op een 0-1 voorsprong zette. In de 44e werd de voorsprong voor Fortuna Sittard W verdubbeld dankzij een doelpunt van T. Wullaert.

In de 46e minuut volgde een derde treffer van Fortuna Sittard W, waarmee M. Grós zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Na 54 minuten deed Z. Zuidberg iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PEC Zwolle W werd verkleind tot 1-3. In de 56e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het M. Grós die namens Fortuna Sittard W het net wist te raken. Even later viel in de 66e minuut opnieuw een doelpunt. Het was H. Antonsdóttir van Fortuna Sittard W die de score op 1-5 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 70 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Fortuna Sittard W. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van I. Weiman die de stand in de wedstrijd op 1-6 zette. Het laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de 82e minuut en was voor Fortuna Sittard W. Het was T. Wullaert die daarmee de stand op 1-7 zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Remon Tulen en eindigde de wedstrijd dus met een 1-7 stand in het voordeel van Fortuna Sittard W.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard W
Goals
1
7
Gele kaarten
0
1
Schoten op doel
3
7
Aanvallen
77
95
Gevaarlijke aanvallen
45
49
LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard W 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
36' Penalty gemist PEC Zwolle W Penalty gemist K. Pruim PEC Zwolle W
38' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt A. Tuin met assist van F. Delacauw Fortuna Sittard W 0-1
44' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt T. Wullaert Fortuna Sittard W 0-2
46' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt M. Grós met assist van F. Delacauw Fortuna Sittard W 0-3
54' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt Z. Zuidberg met assist van S. van Vugt PEC Zwolle W 1-3
56' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt M. Grós met assist van T. Wullaert Fortuna Sittard W 1-4
63' Wissel Fortuna Sittard W Wissel H. Huizenga voor C. Hulst Fortuna Sittard W
63' Wissel Fortuna Sittard W Wissel J. Teulings voor F. Delacauw Fortuna Sittard W
66' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt H. Antonsdóttir Fortuna Sittard W 1-5
70' Eigen doelpunt Fortuna Sittard W Eigen doelpunt I. Weiman Fortuna Sittard W 1-6
71' Wissel PEC Zwolle W Wissel E. Kerkhof voor S. van Vugt PEC Zwolle W
71' Wissel PEC Zwolle W Wissel M. Lindner voor B. Udink PEC Zwolle W
71' Wissel PEC Zwolle W Wissel E. Maatman voor M. Rutgers PEC Zwolle W
80' Gele kaart Fortuna Sittard W Gele kaart voor A. Knol Fortuna Sittard W
81' Wissel PEC Zwolle W Wissel N. Hilhorst voor Z. Zuidberg PEC Zwolle W
82' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt T. Wullaert met assist van H. Huizenga Fortuna Sittard W 1-7
90' Wissel Fortuna Sittard W Wissel Farkhunda Muhtaj voor A. Tuin Fortuna Sittard W
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Fortuna Sittard W
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard W
De opstellingen van PEC Zwolle en Fortuna Sittard W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal PEC Zwolle
# Speler Pos.
22 Inge Tijink K
6 Kely Pruim V
2 Jasmijn Dijsselhof V
3 Maud Rutgers V
20 Ilse Kemper V
21 Nayomi Buikema M
33 Sophie van Vugt M
17 Britt Udink A
23 Inske Weiman A
19 Bo van Egmond A
41 Zoë Zuidberg A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W

PEC Zwolle en Fortuna Sittard W treffen elkaar in de 22e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Remon Tulen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard W in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 8 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Fortuna Sittard W. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Fortuna Sittard W favoriet. 2 keer wist de ploeg van PEC Zwolle te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor PEC Zwolle. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst Fortuna Sittard W 2
Gelijkspel 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 6e positie staat, terwijl we Fortuna Sittard W terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Opstelling PEC Zwolle Opstelling Fortuna Sittard W Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard W kijken PEC Zwolle - Fortuna Sittard W kijken Live PEC Zwolle - Fortuna Sittard W stream PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Uitslag PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Statistieken PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Eredivisie Vrouwen 2023/2024 PEC Zwolle - Fortuna Sittard W wedden PEC Zwolle - Fortuna Sittard W gokken PEC Zwolle - Fortuna Sittard W Unibet