Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-5) || Eredivisie Vrouwen

Vrijdag 15 maart 2019 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen neemt PEC Zwolle het vrijdag 15 maart 2019 om 19:30 uur in eigen huis op tegen FC Twente. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente (1-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en FC Twente is geëindigd in een 1-5 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door J. Smits, waarmee FC Twente met 0-1 de leiding nam. FC Twente vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Jansen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 39e minuut volgde een derde treffer van FC Twente, waarmee R. Jansen zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 44 minuten deed M. Bennink iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van PEC Zwolle werd verkleind tot 1-3. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 58e minuut nadat R. Jansen namens FC Twente de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 61e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente speler J. Smits, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van de arbiter en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van FC Twente.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - FC Twente
Goals
1
5
Balbezit
48%
52%
Schoten totaal
5
13
Schoten op doel
1
10
Aanvallen
107
112
Gevaarlijke aanvallen
48
54
Corners
3
3
LIVE PEC Zwolle - FC Twente 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
12' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Smits FC Twente 0-1
31' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Jansen FC Twente 0-2
39' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Jansen FC Twente 0-3
44' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt M. Bennink PEC Zwolle 1-3
58' Doelpunt FC Twente Doelpunt R. Jansen FC Twente 1-4
61' Doelpunt FC Twente Doelpunt J. Smits FC Twente 1-5
Opstellingen PEC Zwolle - FC Twente

De opstellingen van beide teams zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra de opstellingen bekend zijn zullen we deze hier vermelden.

Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Twente

PEC Zwolle en FC Twente treffen elkaar in de 3e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2018/2019.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en FC Twente elkaar treffen in de Eredivisie Vrouwen.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst FC Twente 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 5e positie staat, terwijl we FC Twente terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - FC Twente Opstelling PEC Zwolle Opstelling FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente Live PEC Zwolle - FC Twente kijken PEC Zwolle - FC Twente kijken Live PEC Zwolle - FC Twente stream PEC Zwolle - FC Twente Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Twente Uitslag PEC Zwolle - FC Twente Statistieken PEC Zwolle - FC Twente Eredivisie Vrouwen 2018/2019 PEC Zwolle - FC Twente wedden PEC Zwolle - FC Twente gokken PEC Zwolle - FC Twente Unibet