Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (6-0) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Vrijdag 23 september 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt FC Twente het vrijdag 23 september 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de FC Twente - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (6-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jordi Delsink geëindigd in een 6-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door F. Kalma, waarmee FC Twente W met 1-0 de leiding nam. FC Twente W vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. van Dooren op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee K. van Dooren zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 69e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van F. Kalma. De 5-0 voor FC Twente W volgde even later in de 75e minuut nadat R. Jansen namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente W speler M. Auée, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jordi Delsink en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van FC Twente, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE FC Twente - PEC Zwolle 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van K. van Dooren FC Twente W 1-0
29' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren met assist van F. Kalma FC Twente W 2-0
62' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Darnoud voor A. Nassette PEC Zwolle W
63' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Vliek voor Z. Bouzerrade PEC Zwolle W
65' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren met assist van E. Dhont FC Twente W 3-0
66' Wissel FC Twente W Wissel B. Jansen voor E. Dhont FC Twente W
69' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van B. Jansen FC Twente W 4-0
75' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Jansen met assist van F. Kalma FC Twente W 5-0
79' Wissel PEC Zwolle W Wissel T. te Wierik voor D. Noordman PEC Zwolle W
79' Wissel PEC Zwolle W Wissel F. Heijne voor J. Walk PEC Zwolle W
80' Wissel FC Twente W Wissel S. Kroezen voor D. van Ginkel FC Twente W
80' Wissel FC Twente W Wissel M. Roetgering voor M. Olislagers FC Twente W
81' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor L. Darnoud PEC Zwolle W
83' Doelpunt FC Twente W Doelpunt M. Auée met assist van F. Kalma FC Twente W 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PEC Zwolle
Opstellingen FC Twente - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Twente en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.