Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (6-0) || Eredivisie Vrouwen

Vrijdag 23 september 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen neemt FC Twente het vrijdag 23 september 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in in .

Via de FC Twente - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle (6-0)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen FC Twente en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Jordi Delsink geëindigd in een 6-0 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door F. Kalma, waarmee FC Twente W met 1-0 de leiding nam. FC Twente W vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. van Dooren op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 65e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee K. van Dooren zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 69e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van F. Kalma. De 5-0 voor FC Twente W volgde even later in de 75e minuut nadat R. Jansen namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van FC Twente W speler M. Auée, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jordi Delsink en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van FC Twente, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - PEC Zwolle
Goals
6
0
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
18
9
Schoten op doel
12
4
Aanvallen
86
41
Gevaarlijke aanvallen
52
21
Corners
6
1
Wissels
4
4
LIVE FC Twente - PEC Zwolle 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Twente - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van K. van Dooren FC Twente W 1-0
29' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren met assist van F. Kalma FC Twente W 2-0
62' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Darnoud voor A. Nassette PEC Zwolle W
63' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Vliek voor Z. Bouzerrade PEC Zwolle W
65' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren met assist van E. Dhont FC Twente W 3-0
66' Wissel FC Twente W Wissel B. Jansen voor E. Dhont FC Twente W
69' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma met assist van B. Jansen FC Twente W 4-0
75' Doelpunt FC Twente W Doelpunt R. Jansen met assist van F. Kalma FC Twente W 5-0
79' Wissel PEC Zwolle W Wissel T. te Wierik voor D. Noordman PEC Zwolle W
79' Wissel PEC Zwolle W Wissel F. Heijne voor J. Walk PEC Zwolle W
80' Wissel FC Twente W Wissel S. Kroezen voor D. van Ginkel FC Twente W
80' Wissel FC Twente W Wissel M. Roetgering voor M. Olislagers FC Twente W
81' Gele kaart PEC Zwolle W Gele kaart voor L. Darnoud PEC Zwolle W
83' Doelpunt FC Twente W Doelpunt M. Auée met assist van F. Kalma FC Twente W 6-0
Video hoogtepunten en samenvatting FC Twente - PEC Zwolle
Opstellingen FC Twente - PEC Zwolle
De opstellingen van FC Twente en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Basiselftal PEC Zwolle
# Speler Pos.
11 Marushka van Olst
1 Tirsa Postma K
22 Zaina Bouzerrade V
15 Ana Nassette V
6 Kely Pruim M
8 Celien Tiemens M
7 Danique Noordman M
21 Tess van Bentem M
42 Ilse Kemper M
14 Jeva Walk M
18 Evi Maatman A
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
16 Tess van der Flier K
2 Leonie Vliek V
27 Tara Kommer V
28 Tara te Wierik M
4 Licia Darnoud M
45 Inske Weiman A
26 Floor Heijne A
Voorbeschouwing FC Twente - PEC Zwolle

FC Twente en PEC Zwolle treffen elkaar in de 2e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jordi Delsink en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Twente en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 6 maart 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor FC Twente. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is FC Twente favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst FC Twente 7
Winst PEC Zwolle 3
Gelijkspel 3
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Twente op een 1e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 6e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
FC Twente - PEC Zwolle Opstelling FC Twente Opstelling PEC Zwolle Live FC Twente - PEC Zwolle Live FC Twente - PEC Zwolle kijken FC Twente - PEC Zwolle kijken Live FC Twente - PEC Zwolle stream FC Twente - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing FC Twente - PEC Zwolle Uitslag FC Twente - PEC Zwolle Statistieken FC Twente - PEC Zwolle Eredivisie Vrouwen 2022/2023 FC Twente - PEC Zwolle wedden FC Twente - PEC Zwolle gokken FC Twente - PEC Zwolle Unibet