Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W (2-5) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Vrijdag 30 september 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt PEC Zwolle het vrijdag 30 september 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Fortuna Sittard W. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - Fortuna Sittard W live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - Fortuna Sittard W (2-5)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard W is onder leiding van scheidsrechter Stan Endeman geëindigd in een 2-5 overwinning voor Fortuna Sittard W. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door C. Hulst, waarmee Fortuna Sittard W met 0-1 de leiding nam. Fortuna Sittard W vergrootte in de 16e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Hulst op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 23e minuut wist PEC Zwolle W de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via J. Walk.

Na 39 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat E. Maatman de 2-2 maakte voor PEC Zwolle W. Fortuna Sittard W leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 62 minuten op voorsprong na een goal van M. van Koot: 2-3. In de 70e minuut was het A. Knol van Fortuna Sittard W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Namens Fortuna Sittard W mocht T. Wullaert in de 74e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Stan Endeman en eindigde de wedstrijd dus met een 2-5 stand in het voordeel van Fortuna Sittard W.

LIVE PEC Zwolle - Fortuna Sittard W 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - Fortuna Sittard W teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt C. Hulst met assist van T. Wullaert Fortuna Sittard W 0-1
16' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt C. Hulst met assist van J. Teulings Fortuna Sittard W 0-2
23' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt J. Walk met assist van T. van Bentem PEC Zwolle W 1-2
39' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt E. Maatman met assist van M. van Olst PEC Zwolle W 2-2
46' Wissel PEC Zwolle W Wissel S. van de Velde voor C. Tiemens PEC Zwolle W
55' Wissel Fortuna Sittard W Wissel H. Huizenga voor A. van Heeswijk Fortuna Sittard W
62' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt M. van Koot met assist van T. Wullaert Fortuna Sittard W 2-3
66' Gele kaart Fortuna Sittard W Gele kaart voor F. Delacauw Fortuna Sittard W
70' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt A. Knol Fortuna Sittard W 2-4
71' Wissel PEC Zwolle W Wissel L. Darnoud voor K. Pruim PEC Zwolle W
74' Doelpunt Fortuna Sittard W Doelpunt T. Wullaert met assist van A. Tuin Fortuna Sittard W 2-5
80' Wissel PEC Zwolle W Wissel F. Heijne voor A. Nassette PEC Zwolle W
80' Wissel PEC Zwolle W Wissel Z. Bouzerrade voor J. Walk PEC Zwolle W
83' Wissel Fortuna Sittard W Wissel C. Wolters voor C. Hulst Fortuna Sittard W
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - Fortuna Sittard W
Opstellingen PEC Zwolle - Fortuna Sittard W
De opstellingen van PEC Zwolle en Fortuna Sittard W zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.