Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (0-9) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 12:15 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt SC Heerenveen het zondag 16 oktober 2022 om 12:15 uur in eigen huis op tegen FC Twente.

Via de SC Heerenveen - FC Twente live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - FC Twente (0-9)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en FC Twente is onder leiding van scheidsrechter Martin Wever geëindigd in een 0-9 overwinning voor FC Twente. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-9 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door F. Kalma, waarmee FC Twente W met 0-1 de leiding nam. FC Twente W vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Olislagers op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 30e minuut volgde een derde treffer van FC Twente W, waarmee K. van Dooren zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam FC Twente W geen gas terug, waardoor in de 45e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van M. Auée. De 0-5 voor FC Twente W volgde even later in de 49e minuut nadat K. van Dooren namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 52e minuut was het F. Kalma van FC Twente W wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 0-6 scoorde. Het volgende doelpunt van FC Twente W viel in de 61e minuut en betekende de 0-7. Het doelpunt kwam op naam van F. Kalma. In de 63e minuut werd opnieuw gescoord, ditmaal door E. Dhont van FC Twente W die daarmee tekende voor de 0-8. In de 85e minuut kwam het doelpuntenfestijn met een laatste goal ten einde. Namens FC Twente W had F. Kroese het laatste woord door de 0-9 eindstand op het bord te zetten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Wever en eindigde de wedstrijd dus met een 0-9 stand in het voordeel van FC Twente.

LIVE SC Heerenveen - FC Twente 0-9

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - FC Twente teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma FC Twente W 0-1
28' Doelpunt FC Twente W Doelpunt M. Olislagers FC Twente W 0-2
30' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren FC Twente W 0-3
45' Doelpunt FC Twente W Doelpunt M. Auée FC Twente W 0-4
49' Doelpunt FC Twente W Doelpunt K. van Dooren FC Twente W 0-5
52' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma FC Twente W 0-6
61' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kalma FC Twente W 0-7
63' Doelpunt FC Twente W Doelpunt E. Dhont FC Twente W 0-8
65' Wissel SC Heerenveen W Wissel D. Snippe voor D. Theocharis SC Heerenveen W
65' Wissel SC Heerenveen W Wissel E. Bruijnes voor J. van Beijeren SC Heerenveen W
67' Wissel FC Twente W Wissel S. Kroezen voor E. Dhont FC Twente W
67' Wissel FC Twente W Wissel S. Giesen voor D. van Ginkel FC Twente W
67' Wissel FC Twente W Wissel M. Roetgering voor K. Everaerts FC Twente W
81' Wissel FC Twente W Wissel F. Kroese voor R. Jansen FC Twente W
81' Wissel FC Twente W Wissel D. Kerkdijk voor M. Auée FC Twente W
81' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. Hoendermis voor R. de Haas SC Heerenveen W
85' Doelpunt FC Twente W Doelpunt F. Kroese FC Twente W 0-9
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - FC Twente
Opstellingen SC Heerenveen - FC Twente
De opstellingen van SC Heerenveen en FC Twente zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.