Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (1-2) || Eredivisie Vrouwen 2022/2023

Vrijdag 4 november 2022 - 19:30 uur

In de Eredivisie Vrouwen 2022/2023 neemt SC Heerenveen het vrijdag 4 november 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle.

Via de SC Heerenveen - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle (1-2)

Het Eredivisie Vrouwen duel tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Manon Plandsoen geëindigd in een 1-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door E. Maatman, waarmee PEC Zwolle W met 0-1 de leiding nam. SC Heerenveen W kwam in de 71e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Bormans, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 82e minuut zette L. Vliek zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee PEC Zwolle W de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Manon Plandsoen, waardoor PEC Zwolle dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE SC Heerenveen - PEC Zwolle 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd SC Heerenveen - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

52' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt E. Maatman PEC Zwolle W 0-1
58' Wissel PEC Zwolle W Wissel Z. Bouzerrade voor S. van de Velde PEC Zwolle W
64' Wissel PEC Zwolle W Wissel C. Weiman voor F. Heijne PEC Zwolle W
68' Gele kaart SC Heerenveen W Gele kaart voor M. Bormans SC Heerenveen W
69' Wissel SC Heerenveen W Wissel J. van Beijeren voor D. Theocharis SC Heerenveen W
69' Wissel SC Heerenveen W Wissel F. Meijer voor E. Makken SC Heerenveen W
69' Wissel SC Heerenveen W Wissel A. Hoendermis voor R. de Haas SC Heerenveen W
71' Doelpunt SC Heerenveen W Doelpunt M. Bormans met assist van N. Buikema SC Heerenveen W 1-1
82' Doelpunt PEC Zwolle W Doelpunt L. Vliek met assist van C. Weiman PEC Zwolle W 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting SC Heerenveen - PEC Zwolle
Opstellingen SC Heerenveen - PEC Zwolle
De opstellingen van SC Heerenveen en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams.
Voorbeschouwing SC Heerenveen - PEC Zwolle

SC Heerenveen en PEC Zwolle treffen elkaar in de 7e speelronde van de Eredivisie Vrouwen van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Manon Plandsoen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle in de Eredivisie Vrouwen vond plaats op 17 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor PEC Zwolle. Op basis van de afgelopen 13 duels tussen beide ploegen is SC Heerenveen favoriet. De thuisploeg wist 5 keer te winnen, terwijl PEC Zwolle slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst SC Heerenveen 5
Winst PEC Zwolle 2
Gelijkspel 6
Totaal 13

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel SC Heerenveen op een 8e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 9e plaats.