Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (4-4) || Eredivisie 2018/2019

Zondag 20 januari 2019 - 16:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Ajax het zondag 20 januari 2019 om 16:45 uur in eigen huis op tegen SC Heerenveen. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - SC Heerenveen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - SC Heerenveen (4-4)

De Eredivisie 2018/2019 wedstrijd tussen Ajax en SC Heerenveen geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 3-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door D. Tadić, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. SC Heerenveen kwam in de 14e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Lammers, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 16e minuut zette D. Tadić zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 28 minuten was het P. van Amersfoort die de bal in eigen doel werkte, waardoor Ajax op 3-1 kwam te staan. Ajax kreeg een penalty toegewezen in de 46e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond D. Tadić die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 3-1 tussenstand op het scorebord bleef staan. SC Heerenveen verkleinde in de 51e minuut de achterstand doordat S. Lammers de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. In de 56e minuut viel even later opnieuw een doelpunt. Het was M. van Bergen die de score op 3-3 zette en daarmee SC Heerenveen weer op gelijke hoogte bracht. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 83 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van Ajax. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van K. Huntelaar die de stand in de wedstrijd op 4-3 zette. Zo leek SC Heerenveen de wedstrijd uiteindelijk te gaan verliezen, tot dat K. Pierie in de 90e minuut met het laatste doelpunt van de wedstrijd zijn ploeg toch weer op gelijke hoogte zette: 4-4.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük bij een 4-4 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Ajax - SC Heerenveen 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - SC Heerenveen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van L. Schöne Ajax 1-0
14' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers SC Heerenveen 1-1
16' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van H. Ziyech Ajax 2-1
28' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt P. van Amersfoort Ajax 3-1
46' Penalty gemist Ajax Penalty gemist D. Tadić Ajax
51' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt S. Lammers met assist van K. Pierie SC Heerenveen 3-2
56' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt M. van Bergen met assist van S. Lammers SC Heerenveen 3-3
64' Wissel SC Heerenveen Wissel R. Kongolo voor S. Schaars SC Heerenveen
68' Wissel Ajax Wissel R. Kristensen voor D. Sinkgraven Ajax
69' Wissel Ajax Wissel David Neres voor D. van de Beek Ajax
79' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor K. Dolberg Ajax
82' Wissel SC Heerenveen Wissel J. Bruijn voor M. van Bergen SC Heerenveen
83' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar met assist van D. Tadić Ajax 4-3
91' Doelpunt SC Heerenveen Doelpunt K. Pierie met assist van A. Zeneli SC Heerenveen 4-4
93' Gele kaart SC Heerenveen Gele kaart voor J. Bruijn SC Heerenveen
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - SC Heerenveen
Opstellingen Ajax - SC Heerenveen
De opstellingen van Ajax en SC Heerenveen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en SC Heerenveen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.