Nabeschouwing FC Emmen - Ajax (2-5) || Eredivisie 2018/2019

Woensdag 3 april 2019 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Emmen het woensdag 3 april 2019 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in De Oude Meerdijk in Emmen.

Via de FC Emmen - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Emmen - Ajax (2-5)

Het Eredivisie duel tussen FC Emmen en Ajax is onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder geëindigd in een 2-5 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door D. van de Beek, waarmee Ajax met 0-1 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 43e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Blind op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 51e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee David Neres zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Ajax geen gas terug, waardoor in de 53e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van K. Huntelaar. De 0-5 voor Ajax volgde even later in de 60e minuut nadat David Neres namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 63e werkte N. Tagliafico de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 1-5 kwam te staan. Namens FC Emmen mocht J. Arias in de 87e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 2-5.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Siemen Mulder bij een 2-5 eindstand in het voordeel van Ajax.

LIVE FC Emmen - Ajax 2-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Emmen - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van K. Huntelaar Ajax 0-1
24' Gele kaart Ajax Gele kaart voor R. Kristensen Ajax
28' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor A. Bannink FC Emmen
43' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Blind met assist van L. Schöne Ajax 0-2
50' Gele kaart FC Emmen Gele kaart voor N. Kuipers FC Emmen
51' Doelpunt Ajax Doelpunt David Neres Ajax 0-3
53' Doelpunt Ajax Doelpunt K. Huntelaar Ajax 0-4
56' Wissel Ajax Wissel J. Veltman voor D. Blind Ajax
57' Wissel FC Emmen Wissel H. Ben Moussa voor A. Jansen FC Emmen
60' Doelpunt Ajax Doelpunt David Neres met assist van D. van de Beek Ajax 0-5
63' Eigen doelpunt FC Emmen Eigen doelpunt N. Tagliafico FC Emmen 1-5
69' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor L. Schöne Ajax
73' Wissel FC Emmen Wissel H. Bos voor A. Bannink FC Emmen
78' Wissel Ajax Wissel N. Lang voor D. Tadić Ajax
78' Wissel FC Emmen Wissel R. Niemeijer voor M. de Leeuw FC Emmen
87' Doelpunt FC Emmen Doelpunt J. Arias met assist van G. Bijl FC Emmen 2-5
Video hoogtepunten en samenvatting FC Emmen - Ajax
Opstellingen FC Emmen - Ajax
De opstellingen van FC Emmen en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Emmen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Dick Lukkien
Voorbeschouwing FC Emmen - Ajax

FC Emmen en Ajax treffen elkaar in de 28e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Siemen Mulder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Emmen en Ajax in de Eredivisie vond plaats op 25 augustus 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Ajax favoriet. 1 keer wist de ploeg van FC Emmen te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor FC Emmen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Emmen 0
Winst Ajax 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Emmen op een 17e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 2e plaats.