Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (2-1) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 20 oktober 2018 - 20:45 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt FC Utrecht het zaterdag 20 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard in Utrecht.

Via de FC Utrecht - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing FC Utrecht - AZ (2-1)

Het Eredivisie duel tussen FC Utrecht en AZ is onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom geëindigd in een 2-1 overwinning voor FC Utrecht. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AZ kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van B. Johnsen. FC Utrecht kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van U. Emanuelson, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van R. van Rhijn kwam FC Utrecht in de 87e minuut op een 2-1 voorsprong te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kevin Blom, waardoor FC Utrecht dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE FC Utrecht - AZ 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd FC Utrecht - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt AZ Doelpunt B. Johnsen met assist van T. Ouwejan AZ 0-1
36' Doelpunt FC Utrecht Doelpunt U. Emanuelson met assist van G. Kerk FC Utrecht 1-1
43' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjø AZ
57' Gele kaart FC Utrecht Gele kaart voor U. Emanuelson FC Utrecht
72' Wissel FC Utrecht Wissel S. van de Streek voor O. Tannane FC Utrecht
81' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor A. Gudmundsson AZ
82' Gele kaart AZ Gele kaart voor T. Ouwejan AZ
84' Wissel FC Utrecht Wissel M. van der Maarel voor L. Guwara FC Utrecht
84' Wissel FC Utrecht Wissel L. Görtler voor U. Emanuelson FC Utrecht
87' Eigen doelpunt FC Utrecht Eigen doelpunt R. van Rhijn FC Utrecht 2-1
90' Wissel AZ Wissel D. Rotariu voor R. van Rhijn AZ
Video hoogtepunten en samenvatting FC Utrecht - AZ
Opstellingen FC Utrecht - AZ
De opstellingen van FC Utrecht en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat FC Utrecht gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing FC Utrecht - AZ

FC Utrecht en AZ treffen elkaar in de 9e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Blom en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen FC Utrecht en AZ in de Eredivisie vond plaats op 19 januari 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 28 duels tussen beide teams is AZ favoriet. 14 keer wist de ploeg van FC Utrecht te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor FC Utrecht. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst FC Utrecht 10
Winst AZ 14
Totaal 28

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel FC Utrecht op een 12e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 6e plaats.