Nabeschouwing Fortuna Sittard - AZ (0-3) || Eredivisie 2018/2019

Vrijdag 7 december 2018 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt Fortuna Sittard het vrijdag 7 december 2018 om 18:30 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Fortuna Sittard Stadion in Sittard.

Via de Fortuna Sittard - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fortuna Sittard - AZ (0-3)

Het Eredivisie duel tussen Fortuna Sittard en AZ is onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf geëindigd in een 0-3 overwinning voor AZ. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door M. Seuntjens, waarmee AZ met 0-1 de leiding nam. AZ vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van O. Idrissi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van AZ, waarmee G. Til zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Edwin van de Graaf, waardoor AZ dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Fortuna Sittard - AZ 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fortuna Sittard - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt AZ Doelpunt M. Seuntjens met assist van O. Idrissi AZ 0-1
33' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor Mica Pinto Fortuna Sittard
34' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor C. Essers Fortuna Sittard
46' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Ciranni voor C. Essers Fortuna Sittard
54' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor José Rodríguez Fortuna Sittard
57' Gele kaart Fortuna Sittard Gele kaart voor L. Lamprou Fortuna Sittard
63' Doelpunt AZ Doelpunt O. Idrissi met assist van G. Til AZ 0-2
64' Gele kaart AZ Gele kaart voor A. Maher AZ
74' Wissel Fortuna Sittard Wissel A. Novakovich voor F. Stokkers Fortuna Sittard
75' Wissel AZ Wissel F. Druijf voor M. Seuntjens AZ
77' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Druijf AZ
80' Doelpunt AZ Doelpunt G. Til met assist van F. Midtsjø AZ 0-3
82' Wissel Fortuna Sittard Wissel L. Hutten voor A. El Messaoudi Fortuna Sittard
83' Wissel AZ Wissel R. van Rhijn voor F. Midtsjø AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Fortuna Sittard - AZ
Opstellingen Fortuna Sittard - AZ
De opstellingen van Fortuna Sittard en AZ zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fortuna Sittard gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AZ zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach René Eijer
Coach John van den Brom
Voorbeschouwing Fortuna Sittard - AZ

Fortuna Sittard en AZ treffen elkaar in de 15e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Edwin van de Graaf en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Fortuna Sittard en AZ elkaar treffen in de Eredivisie.

Winst Fortuna Sittard 0
Winst AZ 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Fortuna Sittard op een 10e positie staat, terwijl we AZ terugvinden op de 7e plaats.