Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2) || Eredivisie

Maandag 29 april 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie neemt PEC Zwolle het maandag 29 april 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door K. Sierhuis, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Thy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette P. Gladon zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. van Polen de 2-2 maakte voor PEC Zwolle. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk PEC Zwolle dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Thy de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

Wedstrijdstatistieken PEC Zwolle - FC Groningen
Goals
3
2
Balbezit
58%
42%
Schoten totaal
12
12
Schoten op doel
3
3
Aanvallen
71
56
Gevaarlijke aanvallen
36
18
Passes
332
239
Overtredingen
5
5
Buitenspel
1
0
Corners
6
3
LIVE PEC Zwolle - FC Groningen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Doelpunt FC Groningen Doelpunt K. Sierhuis met assist van R. Doan FC Groningen 0-1
47' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van K. Paal PEC Zwolle 1-1
55' Doelpunt FC Groningen Doelpunt P. Gladon met assist van S. Memišević FC Groningen 1-2
61' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor P. Clement PEC Zwolle
72' Wissel FC Groningen Wissel M. Mahi voor K. Sierhuis FC Groningen
75' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Polen met assist van G. Hamer PEC Zwolle 2-2
81' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van V. van Crooij PEC Zwolle 3-2
83' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor T. Bruns FC Groningen
85' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
90' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor K. Ehizibue PEC Zwolle
95' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor V. van Crooij PEC Zwolle
Opstellingen PEC Zwolle - FC Groningen
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Formatie 4-3-3
Coach Jaap Stam
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
23 Dean Anthony Bouzanis K
33 Sepp van den Berg V
8 Clint Leemans M
19 Rick Dekker M
14 Zian Flemming M
34 Ouasim Bouy M
25 Stanley Elbers A
Formatie 4-3-1-2
Coach Danny Buijs
Wissels FC Groningen
# Speler Pos.
31 K
16 Kevin Begois K
31 Jan Hoekstra K
20 Amir Absalem V
12 Lars Kramer V
17 Ko Itakura V
21 Django Warmerdam M
36 Tom van de Looi M
23 Ajdin Hrustic M
22 Michael Breij A
10 Mimoun Mahi A
14 Mohamed El Hankouri A
11 Jannik Pohl A
Voorbeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen

PEC Zwolle en FC Groningen treffen elkaar in de 32e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin van den Kerkhof en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat PEC Zwolle en FC Groningen elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst PEC Zwolle 0
Winst FC Groningen 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PEC Zwolle op een 13e positie staat, terwijl we FC Groningen terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
PEC Zwolle - FC Groningen Opstelling PEC Zwolle Opstelling FC Groningen Live PEC Zwolle - FC Groningen Live PEC Zwolle - FC Groningen kijken PEC Zwolle - FC Groningen kijken Live PEC Zwolle - FC Groningen stream PEC Zwolle - FC Groningen Fox Sports Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen Uitslag PEC Zwolle - FC Groningen Statistieken PEC Zwolle - FC Groningen Eredivisie 2018/2019 PEC Zwolle - FC Groningen wedden PEC Zwolle - FC Groningen gokken PEC Zwolle - FC Groningen Unibet