Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2) || Eredivisie 2018/2019

Maandag 29 april 2019 - 20:00 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt PEC Zwolle het maandag 29 april 2019 om 20:00 uur in eigen huis op tegen FC Groningen. De wedstrijd wordt gespeeld in MAC³PARK Stadion in Zwolle.

Via de PEC Zwolle - FC Groningen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PEC Zwolle - FC Groningen (3-2)

Het Eredivisie duel tussen PEC Zwolle en FC Groningen is onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof geëindigd in een 3-2 overwinning voor PEC Zwolle. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door K. Sierhuis, waarmee FC Groningen met 0-1 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Thy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 55e minuut zette P. Gladon zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Groningen de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat B. van Polen de 2-2 maakte voor PEC Zwolle. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk PEC Zwolle dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Thy de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van den Kerkhof en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van PEC Zwolle.

LIVE PEC Zwolle - FC Groningen 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PEC Zwolle - FC Groningen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt FC Groningen Doelpunt K. Sierhuis met assist van R. Doan FC Groningen 0-1
47' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van K. Paal PEC Zwolle 1-1
55' Doelpunt FC Groningen Doelpunt P. Gladon met assist van S. Memišević FC Groningen 1-2
61' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor P. Clement PEC Zwolle
72' Wissel FC Groningen Wissel M. Mahi voor K. Sierhuis FC Groningen
75' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt B. van Polen met assist van G. Hamer PEC Zwolle 2-2
81' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van V. van Crooij PEC Zwolle 3-2
83' Wissel FC Groningen Wissel M. El Hankouri voor T. Bruns FC Groningen
85' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
90' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor K. Ehizibue PEC Zwolle
95' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor V. van Crooij PEC Zwolle
Video hoogtepunten en samenvatting PEC Zwolle - FC Groningen
Opstellingen PEC Zwolle - FC Groningen
De opstellingen van PEC Zwolle en FC Groningen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PEC Zwolle gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en FC Groningen zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.