Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle (4-1) || Eredivisie

Zaterdag 20 april 2019 - 19:45 uur

In de Eredivisie neemt Vitesse het zaterdag 20 april 2019 om 19:45 uur in eigen huis op tegen PEC Zwolle. De wedstrijd wordt gespeeld in GelreDome in Arnhem.

Via de Vitesse - PEC Zwolle live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle (4-1)

Het Eredivisie duel tussen Vitesse en PEC Zwolle is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 4-1 overwinning voor Vitesse. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door B. Linssen, waarmee Vitesse met 1-0 de leiding nam. PEC Zwolle kwam in de 23e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van L. Thy, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 27e minuut moest Vitesse verder met een man minder nadat A. Büttner een rode kaart had gekregen.

In de 47e minuut was het Vitesse dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van B. Linssen. Na 73 minuten werd de voorsprong voor Vitesse vergroot nadat M. Dauda de 3-1 wist te scoren. In de 77e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het B. Linssen die namens Vitesse het net wist te raken.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Vitesse.

Wedstrijdstatistieken Vitesse - PEC Zwolle
Goals
4
1
Balbezit
28%
72%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
10
11
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
54
156
Gevaarlijke aanvallen
32
62
Passes
237
638
Overtredingen
8
8
Corners
8
5
Wissels
2
3
LIVE Vitesse - PEC Zwolle 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Vitesse - PEC Zwolle teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
9' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van M. Ødegaard Vitesse 1-0
23' Doelpunt PEC Zwolle Doelpunt L. Thy met assist van K. Ehizibue PEC Zwolle 1-1
27' Rode kaart Vitesse Rode kaart voor A. Büttner Vitesse
43' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor B. van Polen PEC Zwolle
47' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van M. Ødegaard Vitesse 2-1
56' Wissel Vitesse Wissel D. Doekhi voor V. Karavaev Vitesse
60' Wissel Vitesse Wissel M. Dauda voor T. Buitink Vitesse
72' Wissel PEC Zwolle Wissel C. Leemans voor G. Hamer PEC Zwolle
72' Wissel PEC Zwolle Wissel S. Elbers voor V. van Crooij PEC Zwolle
73' Doelpunt Vitesse Doelpunt M. Dauda met assist van T. Serero Vitesse 3-1
76' Gele kaart PEC Zwolle Gele kaart voor K. Ehizibue PEC Zwolle
77' Doelpunt Vitesse Doelpunt B. Linssen met assist van M. Ødegaard Vitesse 4-1
83' Wissel PEC Zwolle Wissel S. van den Berg voor K. Paal PEC Zwolle
Opstellingen Vitesse - PEC Zwolle
De opstellingen van Vitesse en PEC Zwolle zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Vitesse gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en PEC Zwolle zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Leonid Slutskiy
Formatie 4-3-3
Coach Jaap Stam
Wissels PEC Zwolle
# Speler Pos.
23 Dean Anthony Bouzanis K
1 Diederik Boer K
33 Sepp van den Berg V
19 Rick Dekker M
14 Zian Flemming M
8 Clint Leemans M
34 Ouasim Bouy M
25 Stanley Elbers A
Voorbeschouwing Vitesse - PEC Zwolle

Vitesse en PEC Zwolle treffen elkaar in de 31e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Vitesse en PEC Zwolle elkaar treffen in de Eredivisie.

Resultaat Aantal
Winst Vitesse 0
Winst PEC Zwolle 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Vitesse op een 7e positie staat, terwijl we PEC Zwolle terugvinden op de 12e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Vitesse - PEC Zwolle Opstelling Vitesse Opstelling PEC Zwolle Live Vitesse - PEC Zwolle Live Vitesse - PEC Zwolle kijken Vitesse - PEC Zwolle kijken Live Vitesse - PEC Zwolle stream Vitesse - PEC Zwolle Fox Sports Nabeschouwing Vitesse - PEC Zwolle Uitslag Vitesse - PEC Zwolle Statistieken Vitesse - PEC Zwolle Eredivisie 2018/2019 Vitesse - PEC Zwolle wedden Vitesse - PEC Zwolle gokken Vitesse - PEC Zwolle Unibet