Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (2-1) || Eredivisie 2019/2020

Zondag 19 januari 2020 - 14:30 uur

In de Eredivisie 2019/2020 neemt Ajax het zondag 19 januari 2020 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Sparta Rotterdam live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Sparta Rotterdam (2-1)

Het Eredivisie duel tussen Ajax en Sparta Rotterdam is geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door D. van de Beek, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 60e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Gravenberch op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut wist Sparta Rotterdam de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via J. Piroe. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sparta Rotterdam kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter, waardoor Ajax dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Ajax - Sparta Rotterdam 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van Q. Promes Ajax 1-0
59' Wissel Ajax Wissel J. Ekkelenkamp voor H. Ziyech Ajax
60' Doelpunt Ajax Doelpunt R. Gravenberch met assist van J. Ekkelenkamp Ajax 2-0
69' Wissel Sparta Rotterdam Wissel J. Piroe voor P. Joosten Sparta Rotterdam
70' Wissel Ajax Wissel L. Traore voor R. Babel Ajax
74' Doelpunt Sparta Rotterdam Doelpunt J. Piroe met assist van A. Harush Sparta Rotterdam 2-1
76' Wissel Ajax Wissel C. Eiting voor R. Gravenberch Ajax
81' Wissel Sparta Rotterdam Wissel Mica Pinto voor A. Harroui Sparta Rotterdam
84' Wissel Sparta Rotterdam Wissel D. Duarte voor D. Rigo Sparta Rotterdam
92' Gele kaart Sparta Rotterdam Gele kaart voor A. Auassar Sparta Rotterdam
93' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Q. Promes Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Sparta Rotterdam
Opstellingen Ajax - Sparta Rotterdam
De opstellingen van Ajax en Sparta Rotterdam zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sparta Rotterdam zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.