Nabeschouwing AZ - ADO Den Haag (2-3) || Eredivisie 2018/2019

Zaterdag 13 april 2019 - 18:30 uur

In de Eredivisie 2018/2019 neemt AZ het zaterdag 13 april 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS Stadion in Alkmaar.

Via de AZ - ADO Den Haag live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AZ - ADO Den Haag (2-3)

Het Eredivisie duel tussen AZ en ADO Den Haag is onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers geëindigd in een 2-3 overwinning voor ADO Den Haag. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door E. Falkenburg, waarmee ADO Den Haag met 0-1 de leiding nam. ADO Den Haag vergrootte in de 47e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Falkenburg op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 85e minuut wist AZ de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Gudmundsson. In de 88e minuut scoorde AZ via J. Helmer, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Kort daarna werd de score tussen beide ploegen weer gelijk, nadat A. Gudmundsson van ADO Den Haag de 2-2 maakte in de 91e minuut. Laat in de wedstrijd was het vervolgens ADO Den Haag dat via S. Becker nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 94e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Björn Kuipers bij een 2-3 eindstand in het voordeel van ADO Den Haag.

LIVE AZ - ADO Den Haag 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AZ - ADO Den Haag teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt E. Falkenburg met assist van A. El Khayati ADO Den Haag 0-1
47' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt E. Falkenburg met assist van A. El Khayati ADO Den Haag 0-2
55' Wissel AZ Wissel B. Johnsen voor C. Stengs AZ
66' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Midtsjø AZ
66' Wissel AZ Wissel A. Gudmundsson voor F. Midtsjø AZ
67' Wissel ADO Den Haag Wissel M. Lorenzen voor E. Falkenburg ADO Den Haag
71' Gele kaart ADO Den Haag Gele kaart voor T. Beugelsdijk ADO Den Haag
82' Wissel ADO Den Haag Wissel T. Necid voor A. El Khayati ADO Den Haag
84' Wissel ADO Den Haag Wissel W. Kanon voor D. Bakker ADO Den Haag
85' Doelpunt AZ Doelpunt A. Gudmundsson met assist van M. Seuntjens AZ 1-2
88' Doelpunt AZ Doelpunt J. Helmer met assist van O. Idrissi AZ
91' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt A. Gudmundsson met assist van A. Maher ADO Den Haag 2-2
94' Doelpunt ADO Den Haag Doelpunt S. Becker met assist van T. Beugelsdijk ADO Den Haag 2-3
Video hoogtepunten en samenvatting AZ - ADO Den Haag
Opstellingen AZ - ADO Den Haag
De opstellingen van AZ en ADO Den Haag zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AZ gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en ADO Den Haag zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach John van den Brom
Coach Alfons Groenendijk
Voorbeschouwing AZ - ADO Den Haag

AZ en ADO Den Haag treffen elkaar in de 30e speelronde van de Eredivisie van het seizoen 2018/2019. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AZ en ADO Den Haag in de Eredivisie vond plaats op 11 november 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor AZ. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is AZ favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl ADO Den Haag slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst AZ 18
Winst ADO Den Haag 4
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AZ op een 4e positie staat, terwijl we ADO Den Haag terugvinden op de 12e plaats.